Video : Tipsbladet
Generelle

Tidligere Randers-spiller: Mistede min landsholdsplads pga. en forbandelse

Han spillede over 100 kampe for Randers FC og var også landsholdsspiller for Ghana, men det kunne være blevet til mange flere landskampe, vurderer han selv. Hvis der ikke var blevet kastet en forbandelse over ham.

Bare et halvt år inden VM i 2006 havde Randers FC lavet en på papiret fin transfer ved at hente den ghanesiske landsholdsspiller Issah Ahmed. 

Den centrale forsvarsspiller endte da også med at blive et fint bekendtskab i Randers, hvor han i fem sæsoner nåede at spille 93 gange for kronjyderne, og han scorede fem gange.

Men da Issah Ahmed kom til Randers, sluttede hans landsholdskarriere nærmest også. Og det var ikke, fordi han på nogen måde følte sig færdig. Tværtimod. Han var i sin bedste fodboldalder og følte, der var masser af gode kampe tilbage. 

Forklaringen er, ifølge forsvarsspilleren, at en landsholdskammerat kastede en forbandelse på Issah Ahmed. En såkaldt juju.

Læs også:Jonas Wind træner igen i FCK: Kun jeg ved, hvornår jeg er klar

I 2005 spillede han fra start i alle Africa Cup of Nations-kvalifikationskampe, og han spillede også fuld tid i alle tre kampe i hovedturneringen i januar 2006, inden han rykkede til Danmark. 

En ringe kamp fra Ahmed mod Zimbabwe den 31. januar sendte Ghana ud af turneringen, og siden fik han bare én landskamp mere for Ghana.

- Vi taler tit om overtro i den lokale afrikanske fodbold. Det eksisterer, men mange tror ikke på det. De vil sige, hvad kan juju gøre i fodbold?

- Juju spiller ikke kampene for dig, men nogle gange sker der noget. Mange folk gør brug af overtro for at få en chance for at spille på landsholdet. Så det, der skete med mig i 2006... Jeg vil helst ikke tale om det, men det var grådigt, at en af de andre troede, at jeg stjal hans postion. Så det (juju) var, hvad han kunne gøre for at nedbryde mig og tage pladsen tilbage, siger Issah Ahmed til det ghanesiske medie Pulse

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF

Zimbabwe-kampen blev Ahmeds næstsidste landskamp. Han spillede ikke for Ghana igen før i 2008, hvor han startede mod Gabon. I alt blev det til 16 landskampe for Issah Ahmed.

- Da jeg spillede, kunne alle se, at jeg spillede rigtig godt på den lokale scene. Jeg fortjente at komme på landsholdet.

- Mange tror, at jeg havde et godt forhold til landstræner Dujkovic, men jeg havde intet med ham at gøre. Han kom til Ghana og så alle kampe og valgte mig. Han mente, jeg fortjente en plads på landsholdet, og jeg skuffede ham ikke - jeg spillede godt, siger han.

Issah Ahmed forlod Randers ved udgangen af 2011, hvor hans aftale med klubben løb ud.

Læs også:700 tilskuere får adgang til AC Horsens-Randers FC

Læs også:Avis: FC Midtjylland lurer på ivoriansk angriber

Læs også:Formstærk Randers-angriber: Det hele er gledet nemmere siden Parken