Video : Tipsbladet
Generelle

Tidligere SL-spids var brandvarm: Det var utroligt

Franskmændene har aldrig oplevet noget lignende dengang, hvor den tidligere Superliga-spiller var flyvende i Ligue 1.

Hugo Ekitike var i foråret 2021 udlejet til Vejle Boldklub, men det var først i den efterfølgende sæson, at angriberen fik sit helt store gennembrud.

Her imponerende Ekitike med 11 scoringer i 26 kampe for Reims, og det skabte enorm interesse for den nu 21-årige franskmand. Det siger Reims-direktør Mathieu Lacour til Le Club des 5.

- Vi havde aldrig så mange scouts forbi, som da vi havde Hugo Ekitike. Vi havde aldrig besøg af så mange klubber. Det var utroligt.

Reims endte i sidste ende med at sælge Ekitike til Paris Saint-Germain. Han fik godt med spilletid i sin første sæson, men blev aldrig for alvor forløst, og i denne sæson har Luis Enrique ikke givet ham mere end otte minutters spilletid.

Mathieu Lacour vurderer, at den tidligere Vejle-spiller måske burde været skiftet til Newcastle, der også viste interesse ad flere omgange.

- At skifte til PSG var det, han valgte sammen med sin agent. Måske havde et andet projekt givet ham mulighed for at udtrykke sig bedre.

- Når jeg kigger på Newcastle, som pressede hårdt på i januar og juni, og når man kigger på Isak, som blomstrer i Newcastle, kunne vi måske have snakket om Hugo, som vi snakker om Isak.

- Det er hans karrierevalg. Jeg kritiserer ikke, hvad han gjorde. Han er fransk og kunne spille sammen med Messi, Neymar og Mbappé... Jeg forstår det godt.

Hugo Ekitike har lavet fire mål og fire oplæg i 33 kampe for PSG.