• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Tidligere stjerne: Jeg blev seksuelt misbrugt

Foto: Getty Images

Patrice Evra står frem og afslører, at han som 13-årig blev udsat for et seksuelt overgreb af en mandlig lærer.

Af Victor Risager

Den tidligere stjernespiller Patrice Evra udgiver i næste uge bogen “I Love This Game”, og heri åbner franskmanden blandt andet op for, at han som 13-årig blev seksuelt misbrugt af en mandlig lærer.

Det fortæller Patrice Evra i et interview med The Times forud for bogens udgivelse.

I en periode boede den nu 40-årige eks-fodboldspiller hos læreren et par dage om ugen, fordi han havde langt til skole. På et tidspunkt begik læreren et seksuelt overfald på Patrice Evra, og så flyttede han hjem.

Siden har den tidligere Manchester United-spiller holdt tæt med historien og har endda tidligere afvist over for politiet, at der skulle være sket noget, efter at andre stod frem og klaget over læreren. Nu står Patrice Evra dog frem.

- Jeg skal være ærlig over for dig, at da jeg først lavede bogen, fortalte jeg ikke hele historien, fordi jeg stadig skammede mig og var bange for, hvad folk ville tænke, siger Evra til The Times.

- Nu vil jeg sige det, fordi jeg ikke ønsker, at børn skal være i min situation, hvor de skammer sig og føler, at de ikke er modige, for det handler ikke om at være modig. Det handler om at være mentalt klar til at tale om det.

- Så jeg vil bare sikre mig, at børn derude har modet og ikke bebrejder sig selv, fordi jeg bebrejdede altid mig selv. Jeg er ikke bange for at sige, at jeg følte mig som en kujon i mange år, fordi jeg aldrig sagde fra. Det var tungt. Men jeg gør det ikke for mig. Jeg gør det for andre børn.

I interviewet fortæller han desuden, at han fortsat mangler at fortælle om historien til nogle familiemedlemmer og bekendte. 

Patrice Evra stoppede karrieren i 2018, efter at han i løbet af sin tid som fodboldspiller optrådte for blandt andre AS Monaco, Manchester United, Juventus, Marseille og West Ham samt det franske landshold. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020