Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Tidligere Superliga-angriber på klubjagt: Åben for alle lande - på nær Belgien

Kim Ojo forlod Lyngby Boldklub i august og har endnu ikke fundet en ny klub. Han er ellers åben for det mest, men han er træt af uærlige agenter.

Man skulle tro, at en mand med Kim Ojos cv kunne finde en ny klub på under et halvt år, men den tidligere Superliga-angriber har stadig ingen arbejdsgiver. I denne uge runder han syv måneder som klubløs, siden han forlod Lyngby Boldklub i august.

I øjeblikket træner han med i sin gamle klub Genk, men det er ikke der, han vil fortsætte karrieren. Faktisk slet ikke i Belgien. Det fortæller Ojo, der foruden Genk har spillet en enkelt sæson i Oud-Heverlee Leuven, til tipsbladet.dk.

- Jeg vil ikke spille i Belgien for at være ærlig. Fordi jeg kender belgisk fodbold og har dårlige erfaringer fra tidligere. Jeg vil bare væk fra Belgien. Jeg vil bare gerne have en god aftale uden for Belgien. Jeg er ligeglad med hvilket land, men det skal være en god aftale, og jeg skal vide, at jeg kommer til at spille. Det er vigtigt, siger Kim Ojo.

Han fortæller, at han tidligere har haft tilbud fra Tyrkiet, men at han ikke havde tillid til sikkerheden i det område, han skulle spille, og at han sagde nej, fordi han gerne vil kunne have sine børn på besøg uden at frygte for deres liv.

Klubjagten har i det hele taget været forstyrret af nævenyttige agenter, mener Ojo. Dem, der har henvendt sig til ham, har ikke villet ham det bedste.

- Jeg har haft nogle tilbud de seneste måneder, men nogle af agenterne er nogle svindlere. Jeg havde noget i Saudi-Arabien, men jeg tog ikke af sted. Der for for mange svindlere i aftalen. Agenten gav mig ikke de fulde detaljer i kontrakten. Da jeg fandt ud af det, konfronterede jeg ham. "Hvorfor løj du for mig?" Agenten talte uden om og sagde, at de skulle have styr på det og det, lyder det fra Kim Ojo.

- Der var en belgisk træner i Saudi-Arabien; det var ham, der bad agenten finde ud af noget. Han blev ved med at nævne nye beløb for mig, så jeg talte med den belgiske træner og konfronterede agenten. Jeg sagde: "Jeg er ikke dum. Jeg har været i spillet i mange år, og jeg vil ikke skrive kontrakt med en agent, som ikke vil vise mig aftalen."

- Han har forsøgt at ringe til mig, men jeg har blokeret ham. Jeg spiller ikke for nogen agent. Jeg spiller for mig selv og mine børn. 

Kim Ojo fortæller ikke, hvilken træner eller klub der var tale om, og der er aktuelt ingen belgiske trænere i den bedste saudiarabiske række. Belgisk-rumænske Mircea Rednic var dog træner for Al-Faisaly Harmah i efteråret. 

Det er ikke første gang, den nigerianske angriber oplever problemer med agenter eller mellemmænd, som de hedder i dag. Da han hældte mål ind for Nybergsund og SK Brann i Norge og var et varmt navn, var han ifølge eget udsagn genstand for flere uærlige henvendelser.

- Jeg vil ikke binde mig til en agent. Jeg ved, hvordan de behandler folk. Jeg har mange dårlige erfaringer. Da jeg var i Norge, forsøgte mange udenlandske agenter at udnytte mig. Jeg vil ikke have, at det sker for mig. Jeg har også haft nogle problemer med belgiske agenter, siger Kim Ojo.

Så lige nu jagter den tidligere Lyngby-spiller en kontrakt på egen hånd. Sådan da. For han har åbnet døren på klem for en agent, men vil ikke binde sig til ham, før han leverer varen.

- Jeg har en agent, som jeg taler med. Hvis han skaffer mmig, hvad jeg vil have, og jeg ser kontrakten, kan jeg give ham mandat til at forhandle færdig på mine vegne, siger Ojo.

Han har foruden de nævnte klubber også også repræsenteret Plateau United hjemme i Nigeria og Ujpest i Ungarn.