• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Tipsbladet erfarer: Lars Friis tæt på dette job

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lars Friis er i spil til et nyt trænerjob i udlandet, erfarer Tipsbladet.

Af Victor Risager

Tre måneder efter fyringen i AaB kan Lars Friis vende tilbage til trænergerningen. Dog ikke som cheftræner, men som asssistenttræner.

Ifølge Tipsbladets informationer er den tidligere Viborg FF- og AaB-cheftræner et varmt emne som ny assistenttræner i Sparta Prag, hvor landsmanden Brian Priske siden sommer har siddet i cheftrænerstolen.

Tipsbladet har været i kontakt med Sparta Prag og spurgt, om Lars Friis er på vej til klubben, men klubben har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt. Heller ikke Lars Friis vil be- eller afkræfte historien om Sparta Prag, men fortæller, at der har været en del interesse for ham.

Forleden fortalte den 46-årige træner i programmet “Sport Fortalt” på Discovery+, at han er klar til at komme i gang igen ovenpå fyringen i AaB.

- Jeg er klar til at komme i gang igen. Altså jeg er ikke færdig med at være cheftræner, men det er ikke sikkert, at mit næste job skal være som cheftræner, sagde han.

Hvis det ender med et skifte, er der desuden udsigt til, at det ender med en hel dansk trænerrokade.

I Tjekkiet vil Lars Friis nemlig skulle afløse Thomas Nørgaard, der - som Tipsbladet onsdag kunne erfare - er meget tæt på at blive ny cheftræner i NordicBet Liga-klubben Sønderjyske.

Lars Friis vil blive genforenet med Brian Priske, såfremt alt som ventet falder på plads. De to danske trænere arbejdede begge i FC Midtjylland i perioden fra 2013 til 2015, hvor de dog besad forskellige roller.