• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Tipsbladet-redaktør: Derfor stemte jeg ikke på Cristiano Ronaldo

Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo har vundet Ballon d'Or fem gange, men i år er han ikke i top fem ifølge Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen. Han begrunder her hvorfor.

Af Ole Hoffskov

Fem gange har Cristiano Ronaldo kunnet lade sig hylde som vinderen af Ballon d'Or, som hvert år uddeles til verdens bedste fodboldspiller, men i 2018 var portugiseren end ikke i top fem, selv om han altså blandt andet var med til at vinde Champions League-trofæet med Real Madrid.

Det mener Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der skal afgive Danmarks stemme i forbindelse med kåringen. Som du kan læse her på tipsbladet.dk, havde Troels Bager Thøgersen Luka Modric, Lionel Messi, Antonie Griezmann, Raphael Varane og Mohamed Salah i top fem, og dermed gav han altså ingen point til Cristiano Ronaldo.

Læs også: Ballon d'Or 2018: Sådan stemte Tipsbladet

Han forklarer her hvorfor:

- Nogle vil muligvis efterlyse Cristiano Ronaldo blandt de fem, jeg gav stemmer til, og jeg er da også sikker på, at han havner relativt højt i den endelige stilling. Men når vi som jury-medlemmer bliver bedt om også at forholde os til 'fair play' uden for banen, kan og vil jeg ikke se bort fra den mulige voldtægtssag, myndighederne i Nevada lige nu efterforsker, siger Troels Bager Thøgersen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg forholder mig ikke til skylds-spørgsmålet, og hvis Cristiano Ronaldo går fri af anklagerne og myndighedernes efterforskning, er han naturligvis en kandidat igen i min bog, hvis han bliver nomineret. Men for mig som jury-medlem er han ikke en kandidat til en stor og prestigefyldt kåring, når myndigheder i et frit og demokratisk land efterforsker en så alvorlig sag med en høj strafferamme.

Luka Modric vandt Ballon d'Or-prisen 2018. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020