Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Topscorer uden for ligasystemet jages af PL-klub

Foto: Getty Images

De færreste har formentlig hørt om Kabongo Tshimanga, men han hamrer mål ind i England, og nu er der angiveligt interesse fra Premier League.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Han har høvlet 21 mål ind i 22 optrædener i den femte bedste engelske række i denne sæson.

Kabongo Tshimanga, 24 år, spiller i den engelske klub Chesterfield FC, som spiller i National League, der er den bedste række uden for det engelske ligasystem.

Det engelske ligasystem (EFL) betegnes som de fire bedste rækker - Premier League, The Championship, League One og League Two. Derudover - selvom holdene stadig er en del af et ligasystem - betegnes ligaerne som det ikke-engelske ligasystem.

For at vende tilbage til historien så har den engelske topscorer fået interesse fra en unavngiven Premier League-klub samt flere Championship-klubber, skriver The Sun. Premier League-klubben har scoutet ham af flere omgange med tanke på at lave en aftale med ham.

Han er et tidligere produkt af MK Dons-ungdomsafdeling, hvor han fik sin debut i 2014 som 18-årig. Siden har han været på flere forskellige lejeophold blandt andet hos den islandske klub Prottur.

I denne sæson har han tilmed vist sig frem på øverste niveau, da hans mandskab løb ind i Chelsea i FA Cuppen. Her måtte de indkassere et nederlag på 5-1, hvor Tshimanga stod for assisten til hans holdkammerat Akwasi Asante.

Flere spillere har gennem tiden også taget springet udefra og ind i det engelske ligasystem. Blandt andre Ian Wright fra Greenwich Borough til Crystal Palace og Jamie Vardy fra Fleetwood Town til Leicester.