Foto: Getty Images
Generelle

Transferfri Italien-dansker: Vender hjem til DK

Matti Lund Nielsen er efter mange år i Italien klar til at vende hjem til Danmark. Han er allerede gået på klubjagt.

Denne vinter er det 10 år, siden Matti Lund Nielsen blev udlandsprofessionel, men til sommer er han klar til at vende hjem. Selv om der endnu er fire måneder, til hans kontrakt i Italien løber ud, er han allerede begyndt at overveje, hvor han skal fortsætte karrieren.

- Som min kone sagde: Det er lang tid, vi har været af sted. Først fire år i Italien, så fire år i Norge, og nu har vi taget hul på vores andet år i Italien igen. Så jeg føler, at situationen er rigtig til at vende hjemad, siger Matti Lund Nielsen til tipsbladet.dk.

Han er fast mand i sin klub, Pro Vercelli, og det er da heller ikke manglende spilletid eller utilfredshed med livet i Italien, der peger han i retningen af Danmark.

- Vi har faktisk været rigtig glade for, at vi valgte at tage tilbage, og det har været en god oplevelse på og uden for banen. Men vores børn bliver ældre og savner familien mere og mere, og man kan ikke komme uden om, at corona-situationen spiller ind. Det er sværere at få besøg og langt vanskeligere at rejse hjem og se familie og venner. Man bliver mere isoleret, siger Matti Lund Nielsen.

- Det gør, at vi på det kraftigste overvejer, hvad der kan være af muligheder i Danmark til sommer.

Åben for tilbud
Den 32-årige midtbanemand har erfaring fra 1. division, Superligaen, Eliteserien i Norge, Serie A, Serie B og Serie C. Foråret skal han bruge på at forsøge at sikre Pro Vercelli oprykning til Serie B.

Spørgsmålet er så, hvilket niveau han sigter efter til sommer.

- Det er et godt spørgsmål. Jeg vil sige det sådan: Jeg åben for at lytte til de tilbud, der måtte komme. Jeg kommer ikke til at afvise noget på forhånd. Jeg har et åbent sind og ser, hvad der dukker op, siger Lund Nielsen.

Pro Vercelli har otte point op til den direkte oprykningsplads, men ligger lunt i svinget til en playoffplads. Lykkes holdet med at rykke op, vil det være den tidligere OB- og FC Nordsjælland-spillers fjerde oprykning i Italien.

Matti Lund Nielsen har spillet 22 af 26 kampe i denne sæson, 20 af dem fra start.

- Jeg er stadig ham, der løber længst på banen, så benene holder sig godt. Jeg har efterhånden en solid fodboldmæssig erfaring fra min tid i Danmark, Norge og Italien, og jeg nyder at give noget videre til mine medspillere.

- Det vigtigste i min alder er, at jeg har lysten, og at glæden ved fodbold er stor. Så jeg har ikke lagt mig fast på noget og udelukker ingenting, siger han.

Matti Lund Nielsen er langt fra den eneste dansker i italiensk fodbold. Alene i vinterens transfervindue kom der seks nye til. Læs mere om den tendens her.