Generelle

Traoré: For stor udskiftning

Den tidligere DM-vinder Christian Traoré ærgrer sig over den ustabilitet, der har været i Hammarby i hans tre år i klubben.

Den danske forsvars- og midtbanespiller Christian Traoré har i de seneste tre år spillet i Allsvenskan for Stockholm-klubben Hammarby, men i den kommende sæson står fodboldmenuen enten på Sveriges næstbedste række eller en klub uden for Sverige, efter Hammarby i efteråret rykkede ned.

Christian Traoré er åben for en transfer fra Hammarby, der har meldt klart ud til danskeren, at de gerne vil spare hans lønudgift, og det ærgrer den tidligere FCK'er, at det er gået så meget tilbage for Stockholm-klubben.

- Jeg har været her i tre år. Da jeg kom herop, havde vi et rigtig godt hold med gode spillere. Hvis vi havde haft en lidt bredere trup, havde vi spillet med om mesterskabet det år. Vi har Toto Cup og UEFA Cup, hvis vi havde haft to-tre ekstra spillere, havde vi spillet med om mesterskabet, siger Christian Traoré til Tipsbladet.

- Alle profiler fra det hold er væk. Jeg er nok den eneste, der er tilbage fra holdet. Det var Sebastian Eguren, der røg til Villarreal og nu er tæt på Lazio. Petter Andersson er en af de bedste, jeg har spillet sammen med. Han er i Groningen nu. Charlie Davies, amerikansk landsholdsspiller. Jeg læser, at han heldigvis næsten træner igen. Vi havde Paulinho, der kunne score mål. Vi havde et hold med mange profiler. Alle de spillere er blevet solgt, men der er ingen penge til overs. Det er et meget godt eksempel på, at klubben ikke har været god til at tjene penge. Man har lappet nogle huller undervejs. De spillere, der er blevet hentet ind, er stort set alle hentet fra lavere rækker. Det synes jeg har været et af de store problemer. At kvaliteten ikke har været den samme, fortsætter Christian Traoré.

I bestyrelseslokalet har Hammarby oplevet store forandringer i de seneste år, og det er efter Traorés mening også en stærkt medvirkende årsag til, at kvaliteten at spillerne er dalet.

- Der har været stor udskiftning i ledelsen, i de år jeg har været her. Hvert år har det været nye mennesker, der skulle træffe beslutningerne. De har haft store ambitioner og gode ideer, men de har ikke kunnet leve dem ud, og så er de lynhurtigt blevet skiftet ud. Det er på alle positioner alle vegne. Det er blevet kaos på kaos. Der har ikke været nogen kontinuitet ledelsesmæssigt. Her til sidst var der også folk, der stoppede på grund af trusler mod ledelsen, siger Christian Traoré.

Christian Traoré har i SAS Ligaen optrådt for FC København og FC Midtjylland. Danskeren, der i Hammarby primært har spillet i forsvaret, er tidligere blevet sat i forbindelse med norske klubber, der dog indtil videre ikke har formået at forhandle en aftale på plads med den 27-årige forsvarsspiller.