Generelle Victor Risager

Tvivl om alderen: Nu vil storklub af med profil

Foto: Getty Images

Der er en masse tvivl om, hvor gammel Porto-profilen er. Derfor vil de nu afskibe ham.

Af Victor Risager

Til sommer har forsvarsspilleren Chancel Mbemba kontraktudløb i FC Porto, og selvom han får en del spilletid i storklubben, bliver det samarbejde efter sigende ikke forlænget. Det skriver mediet CM Jornal.

Men det handler ikke om spillerens præstationer inden for kridtstregerne.

I stedet skyldes det ganske enkelt, at FC Porto ikke ved, hvor gammel Chancel Mbemba er, og det er ledelsen i klubben meget trætte af.

Ifølge mediet har den congolesiske stoppers tidligere klub MK Etancheite nemlig noteret, at han er født den 8. august 1988, hvilket vil betyde, at han i dag er 33 år.

Til gengæld står han noteret hos blandt andre Transfermarkt som værende født den 8. august 1994 - altså seks år senere. Det er også den fødselsdato, RSC Anderlecht noterede, da de hentede spilleren til Europa for små ti år siden, og som blandt andre FC Porto også har kendt til.

Men der er også en tredje fødselsdag. Hos det congolesiske landshold står han ifølge CM Jornal til at have fødselsdag den 30. november 1991.

Dermed er der altså en masse tvivl om, hvor gammel Chancel Mbemba i virkeligheden er: 33, 30 eller 27 år?

Det er FC Porto meget trætte af, og uvisheden får dem nu til at opgive at beholde spilleren, der også har en fortid hos Newcastle i Premier League. Han kan derfor kvit og frit forlade den portugisiske klub til sommer, lader det til.