• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Var meget imod Pione Sistos tyrkiske skifte

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Pione Sisto skal få karrieren på rette vej igen i tyrkisk fodbold, men forventningerne er ikke ligefrem de højeste.

Af Jacob Quvang

Pione Sistos tid i dansk fodbold er endelig ovre, efter at den tekniske kantspiller for lidt mere end ti dage siden skiftede til Alanyaspor i den bedste tyrkiske række. 

Dermed kan Sisto nu også tilføje tyrkisk fodbold til sit CV, og det er her, at han nu skal vise, at han ikke er færdig som fodboldspiller, efter hans seneste periode i FC Midtjylland udviklede sig til et mareridt. 

Men det er længe siden, at Pione Sisto rent faktisk har vist noget på en fodboldbane, og derfor er den tyrkiske journalist Caner Isbegendiren, der arbejder hos Fanatik, også skeptisk, da han til Tipsbladet sætter ord på, hvordan hans og den primære reaktion i Tyrkiet var, da Sisto pludselig blev præsenteret i Alanyaspor.

 - Det overraskede mig ikke, at Sisto skiftede til tyrkisk fodbold, for der kommer flere spillere med flotte CV's. Det, der dog overrasker mig, er, at de laver transfers uden at se på spillernes historik. Det er et eksempel på en forfejlet strategi. 

- Da Pione Sistos navn først blev bragt frem, var jeg selv meget imod det. Selv om han er en populær og talentfuld spiller, så betyder karriere ikke alt i fodbold. For nylig blev Mohamed Ihattaren sat i forbindelse med Samsunspor, og heldigvis blev det skifte aldrig til noget, siger han med hentydning til det tidligere Ajax-talent, som er blevet arresteret flere gange det seneste halvandet år. 

Arresteret er Pione Sisto aldrig blevet. Til gengæld har han trukket rigeligt med overskrifter de seneste måneder, hvor det er kommet frem, at han finansierer en sekt i Portugal. Det flugter måske ikke helt så godt med den måde, de tyrkiske fodboldfans ser spillerne på, lyder det fra den tyrkiske journalist. 

- I Tyrkiet forventer fansene ikke, at spilleren er så interesseret i ting, der foregår udenfor banen. De spillere, som er fuldstændig fokuseret på fodbolden, og som arbejder hårdt, bliver også anerkendt, melder han.

Derfor er det på banen, at Pione Sisto skal vise sig frem, og her er der store spørgsmålstegn, for tiden er knap for Sisto, der indtil videre har spillet 13 minutter for Alanyaspor.

- Hvis en ny spiller ikke lykkes med at spille sig til fansenes kærlighed inden for nogle få kampe, så vil de ikke være tålmodige med ham i endnu en sæson.  

- Tyrkiet er et af de fodboldsteder i verden, hvor ellers udbrændte spillere kan få gang i tingene igen. Ingen her forventer en ekstraordinær præstation, men hvis han knokler, så tror jeg godt, at han kan bidrage til, at Alanyaspor ender i top 10, lyder det fra den tyrkiske journalist, som dog kan melde om en skepsis på de sociale medier. 

- Det er meget svært at spå om, hvorvidt han vil få succes i Tyrkiet, for jeg er sikker på, at ingen kender til hans fysiske tilstand udover Alanyaspors lægestab. Hvis ikke han er så langt nede rent fysisk, så burde han bygge på og bidrage positivt inden for kort tid. Eller han kan også bare træne og tjene sine penge.

- Hvis Sistos sidste sæson havde været produktiv, så er jeg helt sikker på, at flere her havde været spændt på det. Men der er store spørgsmålstegn ved ham på sociale medier.

Pione Sisto sad i weekenden på bænken i hele kampen, da Alanyaspor tabte 0-1 til Fenerbahce.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images