• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Karl Dorph Søe

Ung dansker går verden rundt efter vanvidskamp

Foto: Instagram/@official_chido_07

Chido Obi-Martin trækker overskrifter i England og resten af verden, efter han sendt bolden i kassen hele ti gange mod Liverpools

Af Karl Dorph Søe

Hele ti gange fik Chido Obi-Martin netmaskerne til at blafre for Arsenals U16-hold mod rivalerne fra Liverpool.

Og det er forståeligt nok ikke gået ubemærket hen i den internationale fodboldpresse. 

Den unge dansker pryder således forsiden på store engelske avisers onlineside - såsom The Sun og The Mirror. 

Desuden bliver han hyldet i adskillige medier rundt på kloden- f.eks. i Brasilien, Grækenland og Thailand.

Én, der også har fået øje på den fremadstormende angriber, er Premier League-legenden Ian Wright. 

- Chido Obi-Martin, han er 15 - helt ærligt! Han er 6 fod 2, og han ser virkelig hurtig ud, siger han ifølge The Mirror. 

Og netop den unge angribers fysik giver ham en stort forspring i forhold til sine medspillere, fortæller Jesper Mikkelsen, der er træner for Danmarks U17-landshold, for hvem Obi-Martin har fået 9 optrædener - her har han i øvrigt kvitteret med syv mål. 

- Når man ser på 'Chido', ligner han ikke en, der endnu ikke er fyldt 16. Først og fremmest har han en fysik, der er rigtig fordelagtig som fodboldspiller. Han er stor og stærk, men han er også rimelig smidig. Han er god til at holde fast i spillet, men han er faktisk også god til at udfordre og drible sig selv. Det gør ham selvfølgelig interessant nu her og på sigt, for det er interessant at se, hvor meget denne fysik kan bringe ham frem mod et gennembrud på den store scene. Lige nu er han virkelig dominerende på grund af sin fysik, men jeg tror ikke, det er den eneste grund, fortæller han til The Mirror.

Den purunge dansker er berettiget til at spille for både det danske, nigerianske og engelske landshold, og han har også været udtaget af både England og Danmark.

Chido Obi-Martin har dog optrådt flest gange for det danske ungdomslandshold, og mon ikke DBU's chef, Peter Møller, håber på, at den unge fantomangriber kigger mod Danmark, når han skal træffe sit endegyldige valg - der er i hvert fald ikke noget tvivl om, at man har at gøre med et kæmpestort talent.