• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Purung dansker går målamok i stor Arsenal-sejr

Foto: Arsenal

Den danske ungdomslandsholdsspiller Chido Obi scorede lørdag hattrick for Arsenals U18-mandskab.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Han er ikke verdenskendt endnu, men du kan godt begynde at notere dig 15-årige Chido Obis navn.

Navnet klinger ikke ligefrem dansk, men angriberen er født og opvokset i Danmark, mens han har nigerianske rødder. Han har sin fodboldopvækst i KB, men da han endnu ikke var fyldt 15 år, tilbød Arsenal ham et scholarship.

I denne sæson er han en del af klubbens U18-mandskab, og her gjorde han sig ganske flot bemærket lørdag eftermiddag. Chido Obi noterede sig for et hattrick i lørdagens sejr på 4-0 over Southampton. Louis Zecevic-John stod for den sidste scoring.

En hurtig søgning på det sociale medie X efter lørdagens sejr giver et hav af måbende kommentarer og en masse forventninger til den danske teenager. Nogle sammenligner ham sågar med Napoli-stjernen Victor Osimhen.

Der går dog nok et par år endnu, inden Chido Obi når helt derop, men han er i hvert fald på rette vej, kunne noget tyde på. Og i Danmark håber man også, at han holder snuden i sporet.

Han har således indtil videre valgt de danske ungdomslandshold til. Ved seneste landsholdssamling var han en del af U17-landsholdet, men i starten af året tilvalgte han det engelske U16-mandskab.

Så længe Chido Obi er ungdomsspiller, så står det ham frit for at vælge mellem de landshold, som han er spilleberettiget for. Men på et tidspunkt kommer han til at skulle vælge mellem Danmark eller England - eller Nigeria, som han også kan spille for.

Først skal man nok væbne sig med tålmodighed og håbe på, at den 15-årige dansker fortsætter sin fornemme udvikling i Arsenal.