• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Obaida El-Itr

Var scout på landsholdet: Skal hjælpe Hareide igen

Foto: Getty Images

Åge Hareide, Islands landstræner, har tilføjet Jörgen Lennartsson til sin stab. Svenskeren har tidligere været scout for det danske landshold.

Af Obaida El-Itr

Svenske Jörgen Lennartsson blev i januar 2018 ansat som scout for det danske landshold forud for VM-slutrunden i Rusland. Her havde han til opgave at analysere Danmarks modstandere.

På daværende tidspunkt stod Åge Hareide i spidsen for det danske landshold. I dag er nordmanden landstræner for Island, og Hareide får nu igen hjælp Lennartsson.

Det islandske fodboldforbund meddeler, at Lennartsson får en scouting rolle, hvor han har til opgave at analysere Islands modstandere i EM-kvalifikationen. Det er samme opgave, som han udførte for Hareide, dengang de begge var ansat hos DBU.

Island er i gruppe J i EM-kvalifikationen. I samme gruppe som Portugal, Slovakiet, Bosnien, Liechtenstein og Luxembourg. Hareide og co. har spillet to kampe - en sejr og et nederlag.

Hareide blev ansat som landstræner for Island i april og dermed bliver landskampene i juni mod Slovakiet og Portugal hans to første i spidsen for landsholdet.