Video : Tipsbladet
Generelle

Vestegnsklub lagt for had - smadrer klubhus

Albertslund IF har valgt at droppe deres samarbejdsaftale med Brøndby IF til fordel for en med FC København. Det har skabt vrede på Vestegnen, som har resulteret i et smadret klubhus i Albertslund.

Albertslund og Brøndby er nært beslægtede rent geografisk og det har områdets fodboldhold også været gennem et mangeårigt samarbejde omkring børnefodbold.

Det samarbejde er dog blevet droppet til fordel for et tilsvarende med FC København.

Den nyhed har sendt Albertslund IF ud i et regulært stormvejr. Foreningens klubhus er blandt andet blevet smadret, og det er ikke til at tage fejl af, hvad holdningen til den nye aftale med FCK er.

"Vestegnen bliver aldrig hvid og blå" og "fuck jer," står der blandt andet skrevet på klubhuset, fortæller sportschef i Albertslund IF, Lasse Wilson Crüger, til Tipsbladet.

- Det er et foreningshus for ti foreninger. Der er blevet smadret ruder og overtegnet. Det er bare ærgerligt, at vi er nået hertil. Det tager jeg afstand fra, og det er jo børn, det her handler om, og som går forbi klubhuset dagligt. Vi har også andre foreninger, der bruger klubhuset, som henvender sig til mig, fordi deres børn er bange for at komme der.

Netop, at vreden sker på baggrund af børnefodbold gør ekstra ondt på Lasse Wilson Crüger, der også har bidt mærke i de mange hadefulde kommentarer og beskeder på sociale medier.

- Jeg ved, at det rammer, men man bliver også bare nødt til at se på, at det her er noget andet end Superliga-holdene. Det er børn, som bare løber rundt og træner og elsker at spille fodbold. Det er ærgerligt, at det er nået hertil.

Københavns Vestegns Politi er også inde over sagen, og dem forsøger Tipsbladet at få en kommentar fra.

Bedre aftale hos FCK
Det var torsdag, at FC København meddelte, at man havde indgået et samarbejde med Albertslund IF blot otte uger efter, at man forlængede den mangeårige aftale med Brøndbys Masterclass.

Aftalen med FC København gælder for unge børn fra U8-U12 og deres trænere, som vil få fodboldfaglige- og tekniske redskaber.

- Med Brøndby sendte vi nogle (spillere og trænere, red.) ud til dem for at få mere viden. Pakken med FCK går ud på, at de sender en udviklingstræner ud til os hver 14. dag, som giver noget viden til hele årgangen i den pågældende uge. Det vil sige, at der ikke kun er tale om en spiller eller to trænere, som får ny viden. På denne måde får hele bredden noget ud af det.

Udefra virker det selvsagt besynderligt, at Albertslund IF dropper aftalen med Brøndby IF blot otte uger efter, at man forlængede den. Lasse Wilson Crüger fortæller, at det skyldes forsinkelser.

- Kontrakten med Masterclass i Brøndby skulle allerede have været forlænget sidste år, men der har været bestyrelsesskifte tre gange i løbet af den tid, så den er aldrig nået at blive forlænget.

Lasse Wilson Crüger slår dog fast, at klubbens talenter fremadrettet lige så vel kan havne i Brøndbys Msterclass som på akademiet i FC København.

- Min filosofi som sportschef går ud på, at det skal være individuelt fra spiller til spiller, hvor de gerne vil spille henne, hvis de har talentet til at komme videre. Så der er ikke nogen forhåndsaftale (med FCK, red.).

FC Københavns klubsamarbejde tæller med tilføjelsen af Albertslund IF nu mere end 60 forskellige klubber.