Foto: IMAGO
Generelle

Viaplay hæver prisen med 11 procent

Viaplays pakke med sport stiger i pris, oplyser tv-stationen.

Hvis man følger Superligaen, Premier League og des lignende på Viaplay, er det fra og med mandag blevet et nøk dyrere.

Viaplay har således øget prisen på abonnementet Viaplay Total fra 449 kroner til 499 kroner. Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Omregnet til procent er det en prisstigning på lige over 11 procent.

- Det er ingen hemmelighed, at de mest eftertragtede sportsrettigheder og topunderholdning koster. Men selvom inflationen, stigende omkostninger på produktionen og politikernes seneste streamingskat i form af kulturbidraget gør det sværere for os at tilbyde kunderne en konkurrencedygtig pris, garanterer vi, at tilbuddet er attraktivt.

- Derfor er den første prisregulering på vores Viaplay Total-pakke siden 2021 en nødvendig justering, siger Lars Bo Jeppesen, EVP Viaplay Group & CEO Viaplay Denmark, i pressemeddelelsen.

Viaplay præsenterede i december også en stor prisstigning i Sverige, hvor prisen på sportspakken steg med 27 procent fra 549 til 699 svenske kroner. Dengang lød det ellers fra Viaplay, at der ikke var nogen prisstigning på vej til de danske kunder.

628 kroner for at streame Superligaen
Med den nuværende prisstigning hos Viaplay, vil det koste 628 kroner at få adgang til alle forårets Superliga-kampe via streaming. Discovery+ viser nemlig to kampe hver runde og koster 129 kroner om måneden, mens Viaplay tager sig af de resterende fire og altså koster 499 kroner månedligt.

Fra næste sæson vil TV 2 og Viaplay dele rettighederne til Superligaen, og der vil det blive dyrere, i og med at TV 2’s Favorit + Sport-pakke kan fås for 189 kroner om måneden. Til den tid vil det så koste 688 kroner om måneden at få adgang til alle Superliga-kampe.

Til gengæld får man så også adgang til meget andet sport.

Viaplay viser blandt andet Superliga, NordicBet Ligaen, Premier League og Champions League, mens TV 2 også har rettighederne til blandt andet La Liga og Europa League.