• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Vil ændre Ballon d'Or: Messi bør returnere prisen

Foto: Getty Images

Ifølge Stefan Effenberg bør det ikke være journalister, der bestemmer, hvem der skal vinde Ballon d'Or-prisen.

Af Lars Gram-Hanssen

Lionel Messi vandt mandag sin syvende Ballon d'Or-pris, men ifølge den tidligere Bayern München-stjerne Stefan Effenberg bør argentineren aflevere prisen tilbage.

I sin klumme for t-online argumenterer Effenberg således for, at Robert Lewandowski og Jorginho begge har haft fænomenale år.

- I stedet gik Ballon d'Or for syvende gang til Lionel Messi, som har haft et, for hans standarder, middelmådigt år. Jeg forstår ikke dette valg, ligesom jeg ikke forstår Erling Haalands 11. plads. I mine øjne burde begge Bundesliga-angriberne have været i top tre. Lewandowski eller Jorginho burde have vundet prisen. Jeg kunne kun have forestillet mig Karim Benzema, Messi eller Cristiano Ronaldo på de næste pladser, lyder det således fra Effenberg. 

- Og det er derfor, at jeg siger: Lionel Messi burde faktisk have givet prisen tilbage. Han har på ingen måde brug for den, når han allerede har vundet den seks gange, hvilket har været fuldt fortjent, med tanke på hans fantastiske præstationer. 

Vil ikke have journalister til at stemme
Ifølge Stefan Effenberg burde Ballon d'Or-afstemningen blive ændret markant. 

- 180 journalister fra hele verden har sendt deres stemmer til det franske medie France Football, men i mine øjne har de desværre reduceret det til absurd teater. Det er det samme med afstemningen om årets spiller i Tyskland, som Verband Deutscher Sportjournalisten [foreningen for tyske sportsjournalister, red.] står for, sammen med Kicker. Her er det også uforståeligt, at Lewandowski først vandt prisen i 2020, selvom han har skilt sig ud i mere end et årti, lyder det fra Effenberg.

- Når journalister stemmer, så kan det blive meget specielt. Jeg vil derfor kraftigt opfordre til at ændre afstemningsprocessen, så det kun er tidligere vindere af Ballon d'Or, der kan stemme. Og det samme gælder for afstemningen til årets spiller i Tyskland. Her er det de tidligere vindere, der bør stemme. De er seriøse eksperter og meget kompetente, for de ved virkelig, hvad der skal til for at blive verdens bedste spiller. 

Chefredaktøren for France Football har efter mandagens ceremoni udtalt, at man vil overveje, om Robert Lewandowski retroaktivt skal tildeles Ballon d'Or-prisen for 2020. Læs mere om det HER.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020