Video : Tipsbladet
Generelle

Vil forsøge at købe dansk angriber i næste uge

Sturm Graz vil forsøge at indgå en aftale med Arsenal om at købe Mika Biereth i næste uge.

Den danske angriber Mika Biereth, der er ejet af mastodonten Arsenal, blev i januar udlejet til Sturm Graz, og Biereth kunne ikke have drømt om et bedre halvår i østrigsk fodbold.

Sturm Graz vandt således mesterskabet, og det er mere end 10 år siden, at et andet hold end Red Bull Salzburg er rendt af sted med guldmedaljerne i Østrig. Mika Biereth scorede fem mål i 15 ligakampe.

Danskerens lejeaftale udløber lige om lidt, og derefter skal Mika Biereth som udgangspunkt tilbage til Arsenal. Sturm Graz lægger dog ikke skjul på, at man vil forsøge at købe den 21-årige angriber.

- Vil vil forsøge at hente Mika på en permanent aftale. Vi har en aftale med Arsenal i næste uge. Måske kommer de med en pris, som er overskuelig for os. Vi kan skubbe vores grænse lidt højere for en spiller som ham, siger Andreas Schicker, der er sportsdirektør i Sturm Graz, til Kurier.

Foruden de fem scoringer i den østrigske liga noterede Mika Biereth sig også for mål i både Conference League og pokalturneringen, og dermed nåede danskeren op på ni kasser i 22 kampe for Sturm Graz.

I Arsenal er Mika Biereth en del af U23-holdet, og hjemme i London har danskeren en tæt relation til Gunners-legenden Ian Wright, som Tipsbladet talte med i sidste uge.

Han tror på, at Biereth kan få en rolle på førsteholdet efter sommerferien. 

- Jeg tror, at han har en stor mulighed hos Arsenal i deres preseason. Han skal tilbage og vise de fremskridt, han har taget. Hvis han får chancen for at vise sin udvikling i preseason, og hvis han viser den taktiske viden, han har tilegnet sig, så står klubben overfor en beslutning. Arsenal har også brug for at forstærke deres angreb, så timingen er perfekt for ham.

- Der vil være muligheder i næste sæson, på grund af det antal kampe, Arsenal skal spille, men samtidig har han også brug for at få regelmæssig spilletid, så han kan fortsætte sin udvikling som angriber. Hvis de er usikre på hans spilletid, så skal han undersøge sine muligheder. Det er meget hårdt, når du har prøvet kræfter med førsteholdsfodbold og tilmed har scoret, hvis du skal vende tilbage til bare at træne og spille træningskampe, sagde Ian Wright til Tipsbladet.

Mika Biereth er netop blevet udtaget til det danske U21-landshold.