• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Vild bedrift: Dansker er historisk i engelsk klub

Foto: Getty Images

Den tidligere Brøndby- og AC Horsens-spiller har slået en flot rekord for Barnsley.

Af Jacob Quvang

Danske Mads Juel Andersen tiltrækker sig normalt ikke de største overskrifter herhjemme, men i engelske Barnsley har han en enorm stjerne.

Den 25-årige dansker er anfører i klubben, som han har været i siden skiftet fra AC Horsens i 2019, og i tirsdags opnåede han en imponerende milepæl.

Her spillede han sin førsteholdskamp nummer 165 for Barnsley, og det gør ham historisk i klubben. 

Han er nemlig den spiller udenfor Storbritannien og Irland, som har spillet flest kampe for klubben. Med sin kamp nummer 165 gik han forbi Arjan de Zeeuw, som ellers sad på rekorden før. 

En imponerende bedrift, som også forbløffer den danske midtstopper.

- Det er sindssygt. Fire år er virkelig gået hurtigt. Der har virkelig været mange kampe. Jeg er meget glad, siger han til Barnsley Chronicle og fortsætter:

- Det er fedt, og jeg kommer til at blive ved med at være øverst på den liste, for vi har stadig kampe tilbage. Jeg håber at spille mange flere kampe her. 

Andersen er nu i gang med sin fjerde sæson i England. Barnsley var oppe i Championship med ham på holdet, men nu befinder sig i toppen af League One. Tiden i England har dog givet ham hår på brystet.

- Det her er min fjerde sæson i England, og jeg ved, at hvis ikke du møder op, ligemeget hvem du møder, så kommer du til at tabe. 

Meget belejligt kom den udtalelse efter at Barnsley tirsdag tate til Exeter. 

Mads Juel Andersen har spillet 41 kampe for Barnsley i denne sæson. 

Danskeren, der har spillet mere end 100 kampe i Championship, var ungdomsspiller i Brøndby IF, og han nåede at få en enkelt førsteholdskampe for de blå-gule.