Video : Tipsbladet
Generelle

Vilde med Jon Dahl: Det vil ryste svensk fodbold

Flere Malmö FF-spillere, blandt andet danske Søren Rieks og Jens Stryger Larsen, giver sin opbakning til Jon Dahl Tomasson som ny, svensk landstræner.

Meget tyder på, at Jon Dahl Tomasson fortsætter trænerkarrieren i Sverige. 

Den danske fodboldlegende forlod Blackburn Rovers i sidste uge, og flere svenske medier har sat ham i forbindelse med det ledige trænersæde hos det svenske landshold. 

Og her vil han kunne formå at vende den synkende, svenske skude, mener flere Malmö FF-spillere, der tidligere har haft Jon Dahl som træner. 

- Det vil komme til at ryste svensk fodbold. Han har en anden indstilling, end svenskerne har, både i hvordan han er, og hvordan han ser på fodbold. Han har, hvad svensk fodbold har brug for, fortæller Søren Rieks til den svenske avis Sydöstran. 

Søren Rieks spillede under Jon Dahl, da han var træner for den svenske mesterklub mellem 2020 og 2022. 

Også Malmøs nyindkøb Jens Stryger Larsen, der kender Jon Dahl fra tiden på det danske landshold, tror på, at han vil være godt bud på en ny, svensk landstræner.

- Nu har jeg kun haft ham som assistenttræner, det er selvfølgelig en forskel på at være cheftræner. Men han og Hareide havde et godt samarbejde på landsholdet. Og selvfølgelig er han vokset som træner siden da. Så det kunne være meget interessant for Sverige, siger Stryger Larsen til den svenske avis. 

Også Martin Olsson tilslutter sig koret af Jon Dahl-beundrere. 

- Da han kom til Blackburn, var han tæt på at nå slutspillet med en ung trup i en meget hård liga. Og han vandt guld her to år i træk og tog os til Champions League. Så han kan nok få noget godt ud af Sverige, fortæller Olsson til Sydöstran. 

Jon Dahl Tomasson startede trænerkarrieren i Holland, hvor han var assistenttræner i Excelsior, Roda og Vitesse. 

Efterfølgende var han i en lang årrække assistenttræner for Åge Hareide på det danske landshold, hvorefter han har været cheftræner hos Malmö FF og Blackburn Rovers.