"AC"-comeback i Piques sidste hjemmekamp

FC Barcelona vandt 2-0 over Almeria i Gerard Piques sidste kamp på Camp Nou.

Andreas Christensen blev skiftet ind efter 85 minutter i stedet for Gerard Pique, og det var et specielt øjeblik i FC Barcelona-historien.

Det var nemlig sidste gang, at Pique spillede en kamp på Camp Nou. Den 35-årige spanier nåede med lørdagens farveloptræden op på 616 kampe for Barcelona.

Pique, som meddelte sit karrierestop i torsdags, fik en god afsked med hjemmepublikum, da Barcelona vandt 2-0 over Almeria i La Liga.

Med sejren erobrede Barcelona førstepladsen med 34 point efter 13 kampe. Real Madrid er toer med 32 point for 12 kampe.

Efter syv minutter fik Barcelona tildelt et af de tynde straffespark for en hånd på bolden. En Almeria-spiller fik med ryggen til headet bolden på armen fra meget tæt hold.

Angriberen Robert Lewandowski brændte dog straffesparket, da polakken ramte ydersiden af stolpen.

Først i anden halvleg fik Barcelona gang i scoringerne. Efter 48 minutter bragte kantspilleren Ousmane Dembélé hjemmeholdet foran 1-0.

Efter lidt over en times spil fordoblede midtbanespilleren Frenkie de Jong føringen med en afslutning fra tæt hold.

Kampens højdepunkt kom efter 85 minutter, hvor en tydeligt rørt Pique til store klapsalver blev skiftet ud til sin hyldest foran 92.605 tilskuere efter mange års tro tjeneste.

Andreas Christensen kom på banen for første gang i flere uger, efter at den danske landsholdsspiller har siddet ude i de seneste otte Barcelona-kampe med en skade.

Ikke siden 4. oktober havde Andreas Christensen spillet en kamp for Barcelona.