Video : Tipsbladet
La Liga

Frustreret “AC”: Den kan jeg ikke forklare

Andreas Christensen var frustreret over at blive bænket til FC Barcelonas europæiske brag i sidste uge.

Tipsbladet i Helsingør. 

Så snart Andreas Christensen sætter sig i stolen og er klar til at lade sig interviewe i landsholdslejren, strømmer det til med journalister. Flere må endda droppe et andet interview for at høre fra FC Barcelona-spilleren.

Det er en af betingelserne for at spille i FC Barcelona: Alle vil høre fra dig. 

En anden betingelse er, at der benhård konkurrence om pladserne. Det har Andreas Christensen også måttet sande for nylig. 

I starten af sæsonen var forsvarsmakkeren Ronald Araujo ikke til rådighed, og det gjorde livet nemt for cheftræner Xavi, der så stillede med “AC” og Jules Kounde i midten. Men siden er Araujo vendt tilbage, og så har danskeren måttet tage til takke med en bænkplads i to ud af fire kampe.

Og mens bænkpladsen mod Mallorca i ligaen var fin med danskeren, huede det ikke “AC” at sidde på bænken i Champions League-braget mod FC Porto. Det fortæller han til Tipsbladet og den fremmødte presse i landsholdslejren torsdag. 

- Jeg vil sige, at jeg har spillet otte ud af 10 kampe (i sæsonen), så på den måde synes jeg, at det har været okay. Det kan godt være, at det er to ud af de seneste fire. Det var en god mulighed for at få en pause, også fordi jeg spillede med lidt småskader i starten, fordi vi havde skader. Det var en god mulighed for at få kroppen til at falde helt på plads på.

- Champions League, den kan jeg ikke forklare. Den ville jeg gerne have spillet. Men ellers er jeg tilfreds, siger Andreas Christensen.

Var du frustreret?

- Ja, det var jeg. Det vil jeg altid være. Det var kun mod Mallorca (i La Liga), at jeg tænkte, at det havde jeg brug for, fordi jeg havde så mange småskader og løb og kompenserede. Det var en ond cyklus, så den var rar. Det var frustrerende.

Fik du en forklaring?

- Nej, jeg føler heller ikke, at jeg er et sted, hvor jeg skal bede om det. Jeg føler, jeg har spillet alle kampene udover de to, siger Andreas Christensen.

Andreas Christensen, 27 år, kan nok se frem til mere spilletid i den kommende periode. Jules Kounde er ude med en skade, så Xavi må nok benytte sig af Araujo og "AC". Først venter dog lige to landskampe for danskeren.