Video : Tipsbladet
La Liga

AC i Barca: Det skal det kræsne publikum lige lære

FC Barcelonas publikum skal lige vænne sig til Andreas Christensens spillestil, lyder det fra dansk journalist, der følger storklubben tæt.

Listen over danskere i FC Barcelona blev mandag udvidet med én, da den catalenske storklub langt om længe fik præsenteret Andreas Christensen som ny mand på Camp Nou. Den danske landsholdsspiller har underskrevet en fireårig aftale med FC Barcelona. 

I adskillige måneder har de fleste været nogenlunde klar over, at Andreas Christensen ville forlade Chelsea til fordel for Barcelona, så der var næppe mange, der fik kaffen galt i halsen, da meldingen endelig kom fra Camp Nou.

Nu skal "AC" skrive et nyt kapitel i sin karriere, og perspektiverne for danskeren er gode. Det mener freelancejournalist og redaktør på Bulibold Nicolai Lisberg, som følger FC Barcelona tæt og i en årrække har boet i byen. Han udgav sidste år bogen “Barcelonismo” om netop FC Barcelona.

Han ser flere grunde til, at Barcelona har kastet deres kærlighed på den 26-årige dansker.

- Han er en dygtig fodboldspiller, og dem kan alle hold bruge. Derudover har Barcelona haft nogle defensive problemer, så der er behov for en ny central forsvarsspiller, siger Nicolai Lisberg til Tipsbladet og fortsætter:

- Men man skal heller ikke tage fejl af, at Andreas Christensen – ligesom Franck Kessié – kommer på en fri transfer. Barcelona har store økonomiske udfordringer, og det er også én af grundene til, at handlen først er blevet offentliggjort nu. 

Af samme årsag tvivler han på, at Andreas Christensen havde stået i Barcelona på nuværende tidspunkt, hvis han ikke havde haft kontraktudløb i Chelsea.

- Hvis FC Barcelona havde skullet betale 50-60 millioner euro, tror jeg ikke, at Andreas Christensen havde været så attraktiv for Barcelona. Der er godt nok rygter om, at de gerne vil hente Jules Koundé i Sevilla for et stort beløb, men overordnet er Barcelona på udkig efter gode handler, og det vil sige forholdsvis billige spillere. Især kontraktfrie spillere er interessante, og det er ikke uden grund, at de både henter Kessié og Andreas Christensen, siger han.

Skal nok få spilletid
Andreas Christensen er naturligvis først en succes i FC Barcelona, hvis han formår at bide sig fast på holdet, og det tror Nicolai Lisberg godt, at han kan.

- Jeg ser mulighederne som gode. Der er en masse rygter om Koundé, og hvis det sker, er der selvfølgelig en ny situation at forholde sig til. ”AC” skal tage kampen op med Ronald Araujo og Gerard Pique, og der skal nok blive spilletid til ham, siger Lisberg og fastslår, at Christensens alsidighed kan blive en fordel:

- De spanske medier bemærker, at Andreas Christensen også kan spille defensiv midtbane og på en back. Det, der også kan blive ”AC's” chance, er, at Xavi ofte benyttede sig af en 3-4-3-formation, da han var i Qatar. Det har han godt nok ikke gjort i Barcelona indtil videre, men det er en formation, han godt kan finde på at praktisere, og så er det klart, at hvis Barca går over til at spille med tre stoppere, øges chancen for spilletid automatisk for Andreas Christensen.

Han mener, at Andreas Christensen besidder nogle af de kvaliteter, der kendetegner en Barcelona-spiller.

- Når man kigger på ham, tænker man, at han er en elegant forsvarsspiller. Han er ikke en spiller, der kaster sig ned i de hårde tacklinger, og det rimer jo meget godt på en Gerard Pique, der har nogenlunde de samme kvaliteter. Andreas Christensen er også god til at bygge spillet op, og det, ved vi jo, er noget, Barcelona gerne vil, siger Lisberg, der især har ét godt råd til "AC":

- Der tales spansk under kampene, så det vil hjælpe ham at lære sproget hurtigt og allerede fra start få de mest basale gloser på plads. Og så spilles der på en anden måde, end han har været vant til i Chelsea og for den sags skyld Gladbach. Bagkæden står højere oppe, så man skal være klar på omstillingerne. 

Efter mange år i England er Andreas Christensen vant til en sportspresse med lange ører og skarpe penne, og han skal ikke forvente, at det bliver mere roligt i FC Barcelona.

- Han skal indstille sig på, at pressen har et massivt fokus på nye spillere i Barcelona, så hvis han ikke leverer varen hurtigt, bliver han hurtigt genstand for pressens opmærksomhed. Der skrives allerede om i Spanien, at ”AC” måske mangler lidt fandenivoldskhed i sit spil på banen. Han kan godt – og misforstå mig ikke – se lidt nonchalant ud i sit spil, og det skal Camp Nous kræsne publikum nok lige vænne sig til, slutter Nicolai Lisberg.

Andreas Christensen har en frikøbsklausul på svimlende 3,7 milliarder.