• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Kenneth Jensen

AC-konkurrenter ude med skader: Spilletid i sigte

Foto: Getty Images

Andreas Christensen kan se frem til masser af spilletid, når han vender retur til FC Barcelona.

Af Kenneth Jensen

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen har slidt en smule med fast spilletid i FC Barcelona, men når han kommer retur fra landsholdsstjeneste, kan han se frem til masser af spilletid.

To af danskerens konkurrenter er blevet skadet, og det er to, som træner Xavi har gjort brug af fra start på det seneste.

Den ene er franske Jules Koundé, der af den årsag ikke er i kamp for Frankrig mod Danmark. Koundé, som man købte denne sommer i Sevilla, forlod opgøret mod Østrig med muskelproblemer i første halvleg, og også Ronald Araujo fik få minutter på banen for sit land, der tabte 0-1 mod Iran. Blot fem minutter spillede han, inden han blev skadet.

Den kommende måned byder på mange kampe for FC Barcelona, der også har Champions League-gruppespillet at forholde sig til, og nu kan Andreas Christensen se frem til at spille hver tredje dag, da der "kun" er Eric Garcia og Gerard Pique at kæmpe med i det centrale forsvar. Her bør Garcia og Christensen være det foretrukne makkerpar.

Andreas Christensen skiftede i sommer på en fri transfer fra FC Barcelona, og han har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.

Den 26-årige har spillet to Champions League-kampe fra start, ligesom han har et par kampe i La Liga fra start. Danskeren har dog siddet på bænken i de sidste tre ligakampe.