Video : Tipsbladet
La Liga

AC vil ikke være næste Busquets: Finder egen rolle

Andreas Christensen tror ikke på, at der er nogen, der kan blive den næste 'Busi' for Barcelona.

Det er mange år siden, at Andreas Christensen har spillet på midtbanen, men i de sidste opgør for FC Barcelona er den danske landsholdsspiller blevet foretrukket på den defensive midtbane.

Det er samme position, som Sergio Busquets i langt størstedelen af sine 722 kampe for Barca huserede på - og Christensen vil ikke høre tale om, at han skulle være den næste Busquets. Det slår han fast i et interview med Viaplay.

- Jeg vil sige, at jeg prøver at lægge meget fokus i, at det skal ikke blive den nye Busquets. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der kan. Jeg er vokset op med at se ham, og heldigvis fik jeg lige et år med ham, hvor man kan lære en hel masse, siger han og fortsætter:

- Men for mig handler det bare om at finde mig en rolle, der passer til mig. Jeg lærer hele tiden noget nyt. Der er noget, jeg skal vænne mig til. Det der med at kigge sig over skulderen før og efter, og hvor spillerne kommer fra, det skal jeg vænne mig til. Det kommer med tiden.

Derudover kommer han ind på, at det er vigtigt for hans rolle, både når de ikke har bolden eller er i kontra, at det er ham, der holder balancen på holdet.

- Det har jeg egentlig følt mig okay tilpas med i forhold til, at det er gået så hurtigt. Lige nu ser jeg frem til hver kamp, fortæller Christensen.

Desuden erkender han, at det nogle gange har set skidt ud for Barcelona i denne sæson, hvor man modsat sidste sæson har lukket en del mål ind.

- Vi har spillet alt for åbent i lang tid og manglet struktur på en eller anden måde. Det er den opgave, som jeg har fået, forklarer 'AC'.

Hele biden om midtbane-rollen kan ses i videoen øverst i artiklen.