Video : Tipsbladet
La Liga

Avis: Derfor blev “AC” bænket til nøglekamp

Andreas Christensen startede ude i FC Barcelonas vigtige Champions League-kamp mod FC Porto onsdag aften.

Andreas Christensen har taget plads i startopstillingen for FC Barcelona i stort set samtlige af sæsonens kampe, men onsdag aften var danskeren henvist til bænken af cheftræner Xavi. I stedet udgjorde Jules Kounde og Ronald Araujo centerforsvaret mod FC Porto i Champions League.

Og det er en beslutning, der skaber overskrifter i Spanien.

I avisen SPORT, der dækker FC Barcelona meget tæt, beskrives beslutning som “Xavis sværeste”, mens det lyder, at der er to grunde til, at Araujo og Kounde blev foretrukket frem for "AC": Form og taktik. 

- Den første grund er formen. Kounde har klaret sig godt i midterforsvaret, især i de seneste uger. Franskmanden har altid bedt om at spille som midterforsvar og har leveret flotte præstationer. Araujo er en af kaptajnerne, og hans power og evne til at vinde dueller gør ham unik.

- Den anden grund er den type kamp, Xavi forventede. Han ønskede, at hans hold skulle stå højt. Med andre ord ville han have dem til at forsvare langt væk fra deres eget mål. Det betød, at han efterlod en masse plads bagude, hvilket betød, at han skulle have et så eksplosivt forsvar som muligt, når det kom til at forsvare FC Portos kontraangreb, skriver SPORT.

Spørgsmålet er, om bænkpladsen for “AC” bliver mere permanent. I sidste sæson kunne alle tre stoppere spille samtidig, fordi Jules Kounde blev brugt som højre back.

Nu har Joao Cancelo imidlertid sat sig solidt på pladsen som højre back, og det efterlader de tre stoppere i hård kamp om de to pladser i midterforsvaret, så en af dem skal være sorteper.

FC Barcelona skal i aktion igen søndag, når Xavis mandskab gæster Granada i den spanske liga.