La Liga Torsten Kjems Hansen

Barca-boss åbner op: Så mange spillere jagter vi

Foto: Getty Images

FC Barcelona kommer til at jagte flere spillere - men FC Barcelona-præsident Joan Laporte sætter også en grænsen for spekulationerne

Af Torsten Kjems Hansen

At Barcelona for alvor stod over for forandringer blev tydeligt for alle, da Lionel Messi på dramatiske vis måtte forlade sin elskede spanske klub, da pengetanken var tom og hele klubbens økonomi skulle genstartes med massive nedskæringer til følge.

Den operation er på ingen måder overstået, men ikke desto mindre er FC Barcelona i gang med at genopbygge holdet og har da også allerede styrket mandskabet ganske betragteligt med navne som Ferran Torres og Pierre Emerick Aubameyang.

I et nyt interview med det spanske medier Mundo Deportivo sætter FC Barcelonas præsident ord på nogle af de tanker og ambitioner, der er omkring holdets sammensætning til den nye sæson efter sommerpausen, hvor det fortsat også vil handle om at få økonomien i bedre balance.

- Vi arbejder på, at vores lønniveau, skal justeres på en måde, så vi både balancerer og på samme tid kan forstærke holdet.

- Det er et løbende og parallelt arbejde både at lede efter de rigtige ressourcer på at skabe den nødvendige løn-margen, og så på samme tid arbejde ud fra det sportslige synspunkt for at tilknytte fire eller fem forstærkninger, som vi mener holdet mangler for blive markant mere konkurrencedygtigt.

Mange navne har været sat i forbindelse med FC Barcelona - deriblandt danske Andreas Christensen, der umiddelbart ligner en mere sandsynlig signing end det norske fænomen, Erling Braut Haaland.

Direkte spurgt omkring Haaland til FC Barcelona, siger Laporte:

- Jeg insisterer på ikke at tale om konkrete spillere, men jeg kan sige så meget, at vi ikke kommer til at foretage nogen handlinger, der sætter selskabet i nogen form for risiko.

Dermed indikerer Barcelona-præsidenten kraftigt, at det høje lønniveau, som spillere som Haaland og for den sags skyld Kylian Mbappé forlanger ikke stemmer overens med de muligheder FC Barcelona står med i øjeblikket.