Video : Tipsbladet
La Liga

Barcelona betaler Messi i flere år endnu

Selv om Lionel Messi ikke har været i FC Barcelona siden forrige sommer, så ruller der stadig millioner ind på kontoen fra hans tidligere klub.

Det var med tårer i øjnene, at Lionel Messi annoncerede, at han måtte stoppe i FC Barcelona i sommeren 2021. Der var så meget rod i den spanske klubs økonomi, at man ikke havde råd til at beholde ham. 

Det så længe ud til, at de to parter skulle blive genforenet denne sommer, men i stedet har Messi valgt at fortsætte karrieren i USA og hos Inter Miami. Det er dog ikke sådan, at alle bånd er kappet til den klub, hvor han fejrede så mange store triumfer.

På grund af den ordning som klubben fik lavet, dengang man sagde farvel til ham i 2021, så sendes der stadig millioner i Messis retning.

Det bekræfter klubbens præsident Joan Laporta til Marca. Helt konkret siger præsidenten, at Lionel Messi får løn i Barcelona i to år endnu.

- Det, vi skylder ham, er resten af den løn, som blev aftalt mellem ham og den tidligere bestyrelse. Betalingerne slutter først i 2025, siger Laporta. Han kommer ikke ind på, hvor stort et millionbeløb det drejer sig om, men det er nok ikke småpenge, som argentineren har i klemme. 

Barcelona-præsidenten lover ligeledes, at Lionel Messi snart bliver hyldet i klubben, selv om han afviste Barcelona får at tage til David Beckhams amerikanske hold.

- Vi havde en aftale med La La Liga om, at vi ville dedikere en del ressourcer til Lionel Messi. Det kommunikerede vi til Jorge Messi (Lionel Messis far). Han fortalte mig, at Leo havde tilbragt et meget vanskeligt år i Paris, og at han ville et sted hen med mindre pres. 

- Med tilbuddet fra os ville han fortsat være under pres, og jeg forstår hans beslutning. Lad det gå ham godt, og så begynder vi at forberede en flot hyldest til ham på vores 125 års jubilæum, og når vi vender tilbage til Camp Nou vil det være perfekt, siger Laporta til mediet. 

Laporta kommenterer ligeledes på planerne for transfervinduet, hvor han forklarer, at nogle af de spillere, som Barcelona rygtes til, er umulige at hente.