Video : Tipsbladet
La Liga

Barcelona har fundet afløseren for Xavi

Det bliver givetvis igen en tidligere Barcelona-spiller, der skal stå i spidsen for klubben på sidelinjen.

FC Barcelona har i mange år haft en tendens til at vælge tidligere spillere som cheftræner for klubben. Det er den nuværende Xavi, ligesom tidligere med Johan Cruyff, Ronald Koeman, Pep Guardiola og Luis Enrique kan nævnes.

Nu er der udsigt til, at den næste også bliver en forhenværende spiller. Det skriver den catalanske sportsavis Sport.

Helt præcist er det den tidligere forsvarsspiller Rafa Marquez, som de har udvalgt, forlyder det. Han spillede for dem tilbage i perioden mellem 2003 og 2010, hvor han var med til at vinde fire mesterskaber og to Champions League-triumfer.

Siden 2022 har han været cheftræner for Barcelonas B-hold, og derfor kender han til den idé, som klubben arbejder efter. Det er også en af grundene til, at de har valgt ham, forklares det.

Det er netop det, som de har set på, når emner som Hansi Flick har været oppe og vende, som ikke har det samme kendskab til hverken ligaen eller klubbens situation med de økonomiske udfordringer.

Heller ikke Brightons De Zerbi har været mulig for dem at få, da han har en kontrakt og en meget høj frikøbsklausul, og derfor har det været nemt at afskrive ham.

Det eneste, der kan stå i vejen for Rafa Marquez' ansættelse som cheftræner for førsteholdet skulle være, at Xavi beslutter sig for, at han alligevel gerne vil fortsætte som cheftræner efter denne sæson.