• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Ole Hoffskov

Barcelona med voldsom beslutning i Lewandowski-sag

Foto: Getty Images

FC Barcelona er voldsomt utilfredse med dommerkendelse og har nu valgt at anke sagen hele vejen til international sportsdomstol.

Af Ole Hoffskov

I FC Barcelonas sidste kamp før VM-pausen mod Osasuna fik superstjernen Robert Lewandowski rødt kort for et voldsomt albueslag, og efterfølgende blev angriberen idømt tre spilledages karantæne, som han skal afsone i de kommende tre opgør.

Catalanerne valgte efterføglende at anke til det spanske fodboldforbund, der afviste appellen, og så plejer de fleste sager at slutte der, men FC Barcelona er så fortørnede over det røde kort og karantænen til Robert Lewandowski, at klubben er villig til at tage et meget drastisk skridt.

Ifølge radiostationen RAC1 har FC Barcelona tænkt sig at tage sagen hele vejen til den internationale fodbolddomstol CAS, der har hovedsæde i Schweiz. Voldgiftsretten plejer at tage sig af nogle af de allermest principielle sager i sportens verden, og det er dybt usædvanligt, at en dommerkendelse tages hele vejen til CAS.

Men det skal FC Barcelona altså have besluttet sig for at gøre, og klubben har frem til 29. december til at få indsendt de officielle papirer til domstolen. 

Selv om Robert Lewandowski blev udvist efter bare en halv time mod Osasuna, vandt Barcelona alligevel 2-1, og catalanerne kan fejre jul på førstepladsen i La Liga.