Video : Tipsbladet
La Liga

Braithwaite får tre år hos Barcelonas lokalrival

Martin Braithwaite kan blive boende i Barcelona, da han skifter til FC Barcelonas lokalrival Espanyol.

Landsholdsangriberen Martin Braithwaite fortsætter fodboldkarrieren hos Espanyol frem til sommeren 2025.

Det oplyser Barcelona-klubben torsdag aften på sin hjemmeside.

Tidligere på torsdagen fik den 31-årige dansker ophævet sin kontrakt hos FC Barcelona to år før tid, efter at Braithwaite ikke længere var en del af klubbens planer.

Danskeren blev sorteret fra, da cheftræner Xavi Hernandez drog til USA på træningslejr med sine foretrukne spillere forud for sæsonen.

Det blev til to et halvt år i FC Barcelona for Braithwaite. Han kan dog blive boende i storbyen på den spanske østkyst, da Espanyol har hjemme få kilometer fra Camp Nou.

Espanyol oplyser på sin hjemmeside, at Braithwaite torsdag morgen gennemgik et lægetjek, og at danskeren vil være en del af holdtræningen fredag.

Ligesom Barcelona spiller Espanyol på det øverste niveau i Spanien. Klubben har imidlertid ikke fået den bedste start på sæsonen.

Holdet indledte med 2-2 ude mod Celta Vigo, men har sidenhen tabt til Rayo Vallecano og Real Madrid. Espanyol har derfor blot et enkelt point i bunden af La Liga.

Martin Braithwaite kan få sin debut på søndag, når holdet gæster Athletic Bilbao.

Danskeren indledte sin efterhånden lange karriere i Esbjerg, men har været vidt omkring i Europa.

De første år i udlandet foregik i fransk fodbold hos Toulouse, inden han skiftede til engelske Middlesbrough. Opholdet blev dog ikke den store succes, og han blev udlejet til Bordeaux og senere spanske Leganes.

Det var netop i Leganes, at FC Barcelona i februar 2020 fik øjnene op for Braithwaite.

Angriberen nåede at spille 59 kampe for Barcelona og score ti gange.

/ritzau/