Video : Tipsbladet
La Liga

Farvel, Xavi: Her er seks bud på Barcas nye træner

Tipsbladet lister her seks bud på FC Barcelonas næste træner.

FC Barcelona skal have ny cheftræner - i hvert fald hvis man skal tro de spanske medier.

Ifølge blandt andre Sport og RAC1 har Joan Laporta, klubpræsident i FC Barcelona, besluttet sig for at fyre Xavi Hernández, når denne sæson er overstået. Det til trods for at man netop har overtalt Xavi til at fortsætte efter denne sæson.

Derfor skal klubben altså nu på trænerjagt, og her lister Tipsbladet seks mulige kandidater til jobbet.

Sergio Conceicao, 49 år, FC Porto
Det eneste navn, som allerede er blevet bragt i spil. Sergio Conceicao har haft enormt stor succes med FC Porto, og han har angiveligt et nært forhold til FC Barcelonas sportsdirektør, Deco. Den catalanske storklub har desuden før forhandlet med Porto-trænerens agent, Jorge Mendes, som har flere klienter i Barcelona.

Rafael Marquez, 44 år, Barcelona B
Da det stadig var meningen, at Xavi ville stoppe af egen kraft denne sommer, blev Rafael Marquez topkandidaten til jobbet. Han har gjort det godt med klubbens B-hold, så ledelsen kender ham godt. Desuden er han formentlig også en billigere løsning end nogle af de andre på denne liste, i og med at han allerede er på lønningslisten i klubben og har begrænset erfaring. 

Rafael Marquez har en fortid som profil i FC Barcelona. Foto: Alamy

Michel, 48 år, Girona FC
Det er næppe gået FC Barcelonas næse forbi, at naboen Girona er i gang med en sensationel sæson med 44-årige Michel som klubbens cheftræner. Han har tidligere stået i spidsen for Rayo Vallecano og Huesca, men det er for alvor som chef i Girona, at han er kommet på alles læber, og han har også sikret klubben adgang til Champions League. Spørgsmålet er, om han vil opleve turneringen med Girona, eller om han vil udnytte sit momentum til at lande karrierens måske største job.

Luis Enrique, 54 år, PSG
Luis Enrique har en fortid i FC Barcelona, hvor han nød stor succes, og det er en mand, som Joan Laporta er stor fan af. Det kan dog blive meget svært at få vristet den 54-årige spanier fri fra Paris Saint-Germain.

Hansi Flick, 59 år, kontraktløs
I en periode i løbet af foråret var Hansi Flick et brandvarmt emne i FC Barcelona. Den tyske træner, der vandt Champions League med Bayern München, har stået uden job siden september og kan hentes kvit og frit, hvilket taler til hans fordel.

Thomas Tuchel. Foto: Alamy

Thomas Tuchel, 50 år, FC Bayern München
Det er svært at vide, hvad der skal ske med Tuchel. Bayern München vil angiveligt beholde træneren nu, selvom man i første omgang besluttede sig for at gå hver til sit denne sommer. Hvis FC Barcelona viser interesse, vil han måske hellere det. Han har trænet i en række store ligaer, men ikke i Spanien endnu. 

Andre muligheder: Ruben Amorim (Sporting CP), Enzo Maresca (Leicester), José Mourinho (klubløs) og Imanol Alguacil (Real Sociedad).