• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Floppede i FCM: Det har hjulpet Dovbyk i La Liga

Foto: Getty Images

Girona-cheftræner Michel ser Dovbyk som 100 procent integreret.

Af Oliver Okstrøm

Det blev aldrig til den store succes for Artem Dovbyk i dansk fodbold, hvor han spillede for FC Midtjylland og undervejs var udlejet til Sønderjyske. Tingene ser nu helt anderledes ud for den ukrainske angriber.

I dag spiller han for spanske Girona, som fører La Liga, og i forbindelse med deres 2-1-sejr over Rayo Vallecano fortalte Girona-cheftræner Michel ifølge den catalanske sportsavis Sport om, hvordan tilgangen af Dovbyk har været.

- Han har haft en sprog-barriere, men med Viktor (Tsygankov red.) og vores materialemand Julius, så har han en forståelse for alt det, som vi har brug for - og hvordan atmosfæren omkring vores team work er, siger han og fortsætter:

- Det er virkelig han. Han er 100 procent interegreret, lyder det fra Michel.

Da Artem Dovbyk var i FC Midtjylland havde han Erik Sviatchenko, der med sine ukrainske rødder kunne hjælpe med oversættelser.

Ikke desto mindre er han kommet langt bedre fra land i Catalonien, og han er i øjeblikket nummer fire på den spanske ligas topscorerliste med syv mål i klubbens 13 kampe.

- Hans tal er virkelig gode. Han er en spiller, som vi regner med, fordi vi vidste, at han kunne gøre en forskel. I denne sæson har vi taget et skridt fremad med store indkøb. Dovby er en meget vigtig spiller. Det er de alle, forklarer Girona-træneren.

Den catalanske klub er oppe på fem sejre i træk i La Liga, og de er to point foran Real Madrid på andenpladsen.

Senest har der været meldinger om, at en storklub holder øje med brandvarme Dovbyk. Læs mere om det her.