Foto: IMAGO
La Liga

Føler sig snydt: Barca sagsøger russisk klub

Barcelona forsøger sig igen med at få penge ud af Zenit.

Tilbage i 2019 skiftede den brasilianske offensivspiller Malcom fra Barcelona til den russiske klub Zenit St. Petersburg. Han rykkede i sommer videre til den saudi-arabiske klub Al Hilal, og den catalanske klub mener nu, at russerne skylder dem penge.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Her bliver der peget på, at det drejer sig om en bonus, der ikke er blevet betalt, der skulle være på omkring 3,5 millioner kroner. Det er et beløb, som Zenit ikke mener de skal betale grundet udelukkelsen af europæiske turneringer.

Derfor har Barcelona valgt at sagsøge russerne via den internationale sportsdomstol TAS.

Bonussen skulle være blevet betalt hver gang, at Zenit kvalificerede sig til Champions League under den forudsætning, at Malcom spillede med i halvdelen af kampene i den russiske liga.

Sagen har dog allerede været igennem FIFA, som i 2023 afgjorde, at Zenit ikke skulle betale bonussen, da de sammen med resten af de russiske klubber ikke har haft adgang til at deltage i Champions League.

Den afgørelse har den catalanske storklub ikke været enig i, og der venter nu en høring, der skal finde sted 22. marts.

Malcoms egen tid i Barcelona blev ikke den store succes, da han i sine 24 kampe for klubben scorede fire mål og lavede to assister.