Første Real-pointtab: Benzema kiksede straffespark

Karim Benzema brændte et straffespark for Real Madrid, da upåagtede Osasuna hentede 1-1 på Bernabeu.

Real Madrid led søndag sæsonens første pointtab i den bedste spanske fodboldrække.

På hjemmebane måtte de regerende mestre efter seks sejre i træk nøjes med 1-1 mod Osasuna.

Karim Benzema havde chancen for at afgøre sagen i slutningen af anden halvleg, men franskmanden brændte et straffespark.

Pointdelingen betyder, at Real Madrid forpassede chancen for at overtage førstepladsen fra FC Barcelona.

Real Madrid kom foran med 1-0 umiddelbart før pausen. Her endte et indlæg fra Vinicius Junior på højrekanten med at sejle ind i mål, selv om det måske burde have været annulleret.

To Real Madrid-spillere stod nemlig i offside-position, og Antonio Rüdiger forsøgte endda at sparke ud efter bolden, men dommeren vurderede ikke, at de to Real-spillere påvirkede spillet.

Scoringen fik dermed lov til at stå ved magt, og Real Madrid var dermed foran med 1-0.

Den tilbagelænede stil fra hjemmeholdet blev dog straffet fem minutter efter pausen, da gæsterne fik udlignet til 1-1.

Osasunas Kike Garcia snittede med det øverste af hovedet et langskud fra Unai Garcia op i målhjørnet og forbi Andriy Lunin i Real Madrid-målet.

Værterne satte nu Osasuna under et pænt tryk, og med et kvarter tilbage fik hjemmeholdet tildelt et straffespark, da Unai Garcia placerede to hænder i ryggen på Karim Benzema og blev udvist.

Franskmanden, der gjorde comeback efter en skade, sparkede selv, men hamrede bolden på overliggeren.

Hjemmeholdet trykkede på, og Benzema var tæt på et par gange. Angriberen fik blandt andet annulleret en scoring fra offside og var i overtiden tæt på at dirigere bolden i mål på et hovedstød.

Real Madrid og FC Barcelona har hver 19 point i toppen af La Liga. Barcelona fører ligaen i kraft af en bedre målscore end ærkerivalen.