Video : Tipsbladet
La Liga

Italiensk storklub byder kæmpe-beløb på Dovbyk

Det hjælper dog ikke, at Napoli ikke er med i europæisk fodbold i næste sæson.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Artem Dovbyk spillede en stor rolle i Gironas seneste sæsons tredjeplads i La Liga, hvor han bidrog med 24 scoringer, som gjorde ham til topscorer i den bedste spanske række.

Det har selvsagt fået en række storklubber til at få øjnene op for ukraineren, og ifølge den spanske sportsavis AS har han selv for få dage siden afsløret, at hans agent er i kontakt med flere italienske klubber om fremtiden.

Avisen peger i den forbindelse på, at det særligt er Napoli, som har vist den største interesse for ham, og de er også ene om at have lagt et officielt bud på omkring 260 millioner kroner for ham.

Det passer endvidere godt sammen med, at Girona allerede har meddelt, at de ikke kommer til at lytte til bud, der er under dét beløb. 

Selvom det vil være et stort skifte for Dovbyk, så forlyder det, at han ikke er helt overbevist om tanken om at skifte til Napoli, da de i næste sæson ikke er med i europæisk fodbold efter en skrækkelig Serie A-sæson, hvor de endte som nummer 10. Det har han i stedet med Girona, som skal være med i Champions League.

Dovbyk-lejren menes endvidere, at være ret rolige omkring, hvad der skal ske med ham, da der også er øjne på ham fra både Atletico Madrid og klubber i England. Dog har Atletico 'kun' tænkt sig at betale 185 millioner kroner for ham - og deres besked er, at de ikke vil betale mere.

Hvis det ender med et skifte, så går 30 procent af pengene videre til FC Midtjylland, som har sikret sig en stor videresalgsklausul for Dovbyk. Bliver prisen på føromtalte 260 millioner kroner, så ender 78 millioner kroner i FCM's kasse.

Artem Dovbyk har også udsigt til et EM med Ukraine, hvor de er i gruppe med Rumænien, Slovakiet og Belgien.