• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Obaida El-Itr

Kan løse racismeproblem på seks måneder

Foto: Getty Images

La Liga-præsident Javier Tebas hævder, at det er muligt at udrydde racisme fra spansk fodbold på seks måneder, hvis han får tilstrækkelige sanktionsbeføjelser.

Af Obaida El-Itr

Debatten om racisme har raset i Spanien efter kampen mellem Real Madrid og Valencia, hvor brasilianske Vinicius Junior blev mødt af racistiske tilråb fra en gruppe af hjemmeholdets tilhængere.

Den sydamerikanske landsholdsspiller skrev efterfølgende et kontroversielt tweet, hvori han beskrev Spanien som et racistisk land. Derudover skrev han, at La Liga nu tilhører racisterne.

Det er ikke første gang, at Vinicius oplever racisme i indeværende sæson, og på et pressemøde torsdag blev La Liga-præsident Javier Tebas forholdt udfordringen med racisme på spanske stadions.

-  Det, vi ønsker, er magten til at gøre flere ting. Med den magt er vi overbeviste om, at inden for måneder, vil dette være løst, sagde han ifølge Sky Sports.

Det vil blot tage seks måneder at udrydde racisme på stadions, hvis La Liga får tilstrækkelige beføjelser, tilføjede Tebas.

- I morgen vil vi gå til regeringschefen og de politiske partier med anmodning om at få loven mod racisme ændret omgående, så det Spanske Fodboldforbund og La Liga får flere beføjelser.

På pressemødet opfordrede præsidenten endda Vinicius til at forlade grønsværen, hvis han oplever racisme igen.

- Hvis han føler sig påvirket, vil jeg selvfølgelig opfordre ham til at forlade banen. Det er dommerens beslutning, men jeg vil opfordre ham til at forlade banen - han vil blive støttet af mig personligt og La Liga.

- Vi beskytter sorte sportsfolk mod enhver racisme. Vi vil fortsætte med at beskytte dem mod enhver fornærmelse, de modtager på banen, i deres professionelle karriere og uden for deres professionelle karriere.