• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Jacob Quvang

La Liga-dansker hylder konkurrent: En legende!

Foto: Getty Images

Filip Jörgensen har den bedste læremester, han kan ønske sig i Villarreal.

Af Jacob Quvang

Trods sine bare 21 år har Filip Jörgensen allerede spillet sig til en tjans som førstemålmand i spanske Villarreal.

Det er noget en bedrift med tanke på Jørgenses relativt sparsomme CV. Det er det også, når man ser på, hvem han holder ude af holdet.

Det er nemlig ingen ringere end Liverpool-legenden Pepe Reina, som selvfølgelig også har rundet de 41 år. Rollerne er vendt på hovedet i forhold til sidste sæson, men derfor er danske Jörgensen stadig særdeles ydmyg, når han skal beskrive forholdet til den 20-årige ældre holdkammerat i et interview med Sydsvenskan. 

- Lige nu er det mig, der spiller, men han har været som en mentor, lige siden jeg kom op på A-holdet. Han elsker at hjælpe, og han elsker at se mig få succes. Han er den bedste målmandskollega, man kan have, i betragtning af alt hvad han været igennem i så mange år, både op- og nedture. 

- Når han taler, lytter du og prøver at tage så meget ind som muligt. Han er en legende, siger målmanden, som er født i Sverige, men som altså repræsenterer Danmark.

Det er spændende tider for Jörgensen, som får lov til at stå i den bedste spanske liga. De første fire spillerunder har dog ikke været nogen dans på roser for ham eller Villarreal. Tre nederlag er det blevet til, og i alt har han pillet bolden ud af nettet ni gange.