Foto: IMAGO
La Liga

Lærer spansk nu: Er han Barcelonas nye træner?

Den tyske toptræner er tilsyneladende ved at forberede sig på et job i Spanien.

Barcelonas cheftræner Xavi meddelte for lidt over en uge siden, at han har besluttet sig for at stoppe i rollen, når denne sæson er overstået. Det har sat gang i en stor gætteleg om, hvem den næste mon bliver.

En af de trænere, som er blevet sat i forbindelse med den catalanske storklub er den tidligere tyske landstræner og Bayern München-cheftræner Hansi Flick. Og han er allerede ved at forberede sig til det, melder Bilds fodboldchef Christian Falk på Welt TV.

- Flick vil gerne træne Barcelona, og han lærer endda allerede spansk, lyder det fra Falk.

Det kommer også efter, at Barcelonas præsident Joan Laporta angiveligt allerede tilbage i 2021 havde haft et videomøde med Flick, hvor han forsøgte at overbevise ham om at overtage jobbet.

Dermed kan det være, at Flick øver sig på at sige 'Me llamo Hansi y soy entrenador de Barcelona'.

Senest har Laporta overfor RAC1 peget på, at det er sportsdirektør Decos beslutning, hvem den næste cheftræner skal være, og at han ikke selv har talt med nogen trænere.

Hvis det bliver Hansi Flick, der skal overtage efter Xavi, så vil den danske Barca-spiller Andreas Christensen have en lille fordel idet, at han allerede kan en del tysk efter sine år i Bundesligaen. Her spillede han for Gladbach mellem 2015 og 2017 på udleje fra Chelsea.

Det menes dog, at den tidligere Barcelona-forsvarer Rafael Marquez, der lige nu er træner for klubbens b-hold, er favoritten til at tage jobbet.