Foto: Getty Images
La Liga

Lewandowski om samtale med Klopp: Det ændrede alt

En længere snak med Jürgen Klopp blev meget afgørende for Robert Lewandowskis karriere, lyder det nu fra Barcelona-stjernen.

Robert Lewandowski spillede i sin tid i Dortmund under Jürgen Klopp, og Barcelona-angriberen har nu sat ord på sin tid under den tyske stjernetræner. 

I et interview med ESPN fremhæver Lewandowski særligt Klopps menneskelige kvaliteter, efter at tyskeren hjalp Lewandowski i polakkens første tid i Dortmund. 

- Han er en fyr, der kan være som en far. Han er en fyr, der altid kan hjælpe dig, men han er også den, der kan skubbe dig. Han er typen, man kan gå til og snakke med. Vi er alle mennesker, og vi har alle problemer. Han er ikke kun en træner, han er også en, der kan lære dig om livet. Jeg lærte meget af ham, siger Lewandowski. 

Særligt en samtale med Jürgen Klopp har betydet meget for Barcelona-stjernen. 

- Jeg tror, at én særlig episode ændrede min karriere. Det var i min første sæson i Dortmund, måske i begyndelsen af min anden sæson. Jeg var ikke i god form, jeg scorede ikke så mange mål. Jeg vidste ikke, hvad Jürgen ønskede fra mig. Efter en kamp, vi havde tabt, gik jeg diretkte til ham, siger Lewandowski. 

- Det var måske omkring midnat på hotellet. Jeg sagde: 'Jeg vil gerne tale med dig, for jeg forstår ikke, hvad du vil have fra mig, eller hvad du forventer af mig'. Jeg troede, at samtalen måske ville vare fem eller 10 minutter, men vi talte sammen i halvanden time. 

- Den vigtigste ting var, at jeg talte med ham måske lidt som en far. Jeg savnede min far, for jeg mistede min far, da jeg var 16 år. Siden da kunne jeg måske ikke finde nogen, der kunne tale med mig på den måde. 

Tre dage efter samtalen med Jürgen Klopp fik Robert Lewandowski vendt sin formkrise, da den polske angriber bankede et hattrick ind i en 4-0-sejr over Augsburg. 

Ifølge Lewandowski ændrede hele hans mentalitet sig efter midnatssamtalen med Klopp.