• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Morten Bruun om Dolbergs situation: Håbløst usandt

Foto: Getty Images

Kasper Dolberg er havnet i en svær situation i Sevilla, og ifølge TV2 Sport-kommentator Morten Bruun er det ikke særligt overraskende.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er ikke et kæmpe chok, at Kasper Dolberg har haft det svært efter udlejningen til Sevilla. 

Sådan lyder det fra TV2 Sport-ekspert Morten Bruun, der kommenterer La Liga og følger spansk fodbold tæt.

- Jeg må jo sige, at jeg frygtede det. Der er jo også dokumentation for, at det var den holdning, jeg havde. Når spillere bliver lejet ud så sent i transfervinduet, så er det fordi, at der har været nogle muligheder, der ikke blev til noget. Det kan i virkeligheden gælde for både Sevilla FC og Kasper Dolberg. Så jeg vil sige, at jeg er mere ærgerlig end egentligt overrasket, siger Morten Bruun således til Tipsbladet.

Selvom Kasper Dolberg har fået nul minutter på banen i Sevillas seneste fire ligakampe, så er Morten Bruun slet ikke i tvivl om, at den tidligere Silkeborg-spiller nok skal komme med i Kasper Hjulmands VM-trup. 

- Altså, jeg tror ikke, at det kommer til at få nogle konsekvenser for ham i forhold til udtagelse eller manglende udtagelse. Det kan blive et langt år for ham i Sevilla, men lige i øjeblikket tænker vi danskere kun til... altså, vores horisont går til VM. Det er sikkert også derfor, du ringer. Jeg vil blive chokeret, hvis han ikke bliver udtaget, siger Morten Bruun. 

- Det var rigtig godt for Kasper Dolberg at levere en god indsats mod Frankrig i landskampen. For det er jo det, han bliver udtaget på. Du kan ikke udtage Kasper Dolberg på baggrund af det, han har præsteret for Sevilla. Det vil simpelthen ikke være muligt. Men så ville du også have haft svært ved at udtage Thomas Delaney. Så de bliver jo udtaget på det, de i øvrigt har udrettet for det danske landshold i de seneste mange år. Og på, at de faktisk begge to gjorde et udmærket indtryk i landskampene i slutningen af september.

Kasper Dolberg har nu fået kritik af sin cheftræner i både Nice og Sevilla. Kan man tale om, han er endt i de forkerte klubber?

- Det hele var jo ikke dårligt i Nice, men det sluttede helt sikkert dårligt. Og jeg kan jo godt følge de her menneskers tankegang omkring Kasper Dolbergs fremtoning. Men jeg tror bare, at de råber forgæves. Jeg har kendt Kasper Dolberg i mange år, og det er bare sådan, han er, siger Morten Bruun. 

- Nu var det så ikke Sampaoli (Sevillas nye cheftræner, red), der hentede Kasper Dolberg. Men hvis man henter Kasper Dolberg til sin klub og har en forventning om, at han er sådan en, der hopper op og river i hegnet og råber til tilskuerne, når han scorer, så har man ikke gjort sit arbejde godt nok. For Kasper Dolberg er Kasper Dolberg. Jeg har ingen forventning om, at en mand midt i tyverne lige pludselig vil kunne lave sådan en personlighedsforandring.

Jorge Sampaoli kom i sidste uge med en markant kritik af Kasper Dolberg, og Morten Bruun kan tildels godt forstå Sevilla-cheftræneren, der blev ansat i den andalusiske klub i begyndelsen af oktober. 

- Jeg kan godt forstå nogle gange, at man som træner står derude og tænker 'betyder det nok?' Men jeg kan ikke forstå, at man tror, at man kan ændre på hans personlighed. Og hvis man ikke synes, at man har lyst til at have en spiller med sådan en udstråling inde på banen, så må man jo købe nogle andre. Jeg tror ikke på, at man kan ændre Kasper Dolberg. Kasper Dolberg er, som han er, siger Morten Bruun. 

- Men det er jo meget betegnende, at det er i Sydeuropa, at man simpelthen efterspørger noget mere temperament, hvor det måske var knapt så stort et tema i Holland. Vi er jo mere sådan cool og afklarede i det nordlige Europa. Så jeg kan godt forstå Sampaoli, som jo også er... altså, hvis der er én træner i hele verden, der render rundt med følelserne helt uden på tøjet... så jeg kan godt forstå, at han har svært ved at relatere til, at han har en spiller rendende derinde, som på alle måder er hans modsætning. Det kommer jo ikke til at hjælpe Kasper Dolberg i den her situation.

Ifølge Morten Bruun har danske fans en markant anderledes opfattelse af Kasper Dolbergs personlighed, der ikke ligefrem er præget af store følelsesmæssige udbrud. 

- Der brænder også en ild inde i Kasper Dolberg, men der kommer bare ikke flammer ud af vinduerne. Det gør der ved gud i himlen ikke. Heller ikke, når han scorer for Danmark. Det er jo allerhøjest det her lille Dolberg-smil. Vi har jo mere lært at omfavne det. Haha, vi synes jo, at det er lidt pudsigt. Fordi altså, vi er fem-en-halv millioner mennesker, der ville være ude af os selv af glæde, hvis vi oplevede det, som Kasper Dolberg ind i mellem oplever. At score et vigtigt mål for landsholdet, siger Morten Bruun. 

Kan du se for dig, at der er en vej tilbage for Kasper Dolberg i Sevilla?

- Det kan jeg godt. Jeg kan ikke forestille mig, at Kasper Dolberg... jeg tror jo, at der er en købsoption, men jeg kan ikke se Kasper Dolberg være i Sevilla på den anden side af sommeren 2023. Men Sevilla er fortsat i enorme problemer, og det giver jo som regel en vis udskiftning på holdet. Det er jo heller ikke fordi, at Rafa Mir og Youssef En-Nesyri, som er de umiddelbare konkurrenter, sådan har brændt banen af for Sevilla, siger Morten Bruun. 

- Lige nu er det så problematisk, at både Lamela og Isco har spillet deroppe for Sevilla, hvor Dolberg har siddet på bænken. Så jeg tror ikke, at han får flere spilleminutter før VM-slutrunden. Der kommer vist en Copa del Rey-kamp inden VM-slutrunden, så det er ikke sådan, at jeg vil afskrive Kasper Dolbergs muligheder. Han skal nok få noget spilletid i Sevilla. Men jeg ville blive meget, meget overrasket, hvis han laver en fem-årig kontrakt med dem her til sommer. Det ville jeg virkelig synes var overraskende.

Hvis du var Kasper Dolbergs agent, ville du så snarere forsøge at få ham til en liga i det nordlige Europa, fx Bundesligaen?

- Ja, det ville jeg måske nok. Jeg ville gerne få Kasper Dolberg til en klub, der for eksempel i juni måned hentede ham på en fire-årig kontrakt og sagde 'det er vores mand'. I stedet for en klub, der hentede ham på transfervinduets sidste dag, og forsøger at overbevise os alle sammen om, at det var lige det, som Sevilla FC allerhelst kunne tænke sig. For det er håbløst usandt, altså.

Kasper Dolberg har indtil videre spillet syv kampe for Sevilla, hvor den 25-årige dansker står noteret for nul mål og én assist.