Video : Tipsbladet
La Liga

Sky dansk megastjerne: Er ikke bygget til det liv

Andreas Christensen er indbegrebet af en fodboldstjerne, men det er som sådan ikke et liv, han bryder sig om. Landsholdsspilleren har det ikke altid godt med den enorme opmærksomhed, der følger med.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Andreas Christensen er måske den største stjerne på det danske landshold. Til dagligt tørner han ud for mægtige FC Barcelona, og ved siden af er han en absolut nøglespiller på Kasper Hjulmands mandskab. 

Der er nu ikke så meget stjernestøv over "AC" uden for kridtstregerne. 

28-årige Andreas Christensen er en rolig gemyt, som sjældent stiller op til interview eller foretager sig andet, der kan få hans navn i overskrifterne. Det er ganske bevidst, at det forholder sig sådan, selv om det selvsagt kan være vanskeligt at gemme sig, når man spiller for FC Barcelona.

- Jeg er ikke god til at have mit navn derude og tale om mig selv. Jeg er en introvert person og sky på en eller anden måde, men jeg prøver at være åben, siger Andreas Christensen og tilføjer:

- Personligt er jeg nok ikke bygget til hele det her fodboldliv, men jeg nyder at have det sociale forhold til verden udenfor. Jeg forsøger at være så åben som muligt, men jeg nyder også at være derhjemme med mine to børn, når jeg nu er væk hver weekend.

Barcelona er en fodboldgal by, hvor Andreas Christensen naturligvis bliver genkendt, når han bevæger sig rundt. Heldigvis kan han for det meste få lov til at spise sin mad i fred, når han og familien bevæger sig uden for døren. 

- Vi danskere spiser jo lidt tidligere, end man typisk gør i Barcelona, så hvis vi er på restaurant, kommer det store rykind først, når vi tager derfra. Det passer mig faktisk perfekt, siger Andreas Christensen med et smil.

Danskeren er foreløbig noteret for 74 kampe for FC Barcelona.