• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Victor Risager

Superliga-flop storspiller for chokerende tophold

Foto: Getty Images

Den tidligere FC Midtjylland-angriber nyder stor, stor succes i Spanien i disse dage.

Af Victor Risager

Hvis man før sæsonen skulle gætte på, hvilket hold der ville føre La Liga efter syv spillerunder, ville man nok gætte Real Madrid, FC Barcelona eller Atletico Madrid. Nogle ville måske have fidus til Real Sociedad, Real Betis eller Villarreal.

Helt sikkert er det dog, at det nok er meget, meget få, der ville have gættet på, at Girona FC ville toppe rækken. Et hold, der for blot halvandet år siden spillede i den næstbedste spanske række.

Men sådan er det altså.

Seks sejre og en uafgjort i sæsonens første syv kampe har sendt Girona op på førstepladsen i La Liga - et point foran Real Madrid og to foran FC Barcelona.

Og det er blandt andet takket være den tidligere Superliga-spiller Artem Dovbyk, der aldrig blev en sportslig succes i FC Midtjylland eller Sønderjyske, men siden da har forløst potentialet.

Den 26-årige angriber kom til Girona fra Dnipro-1 for godt 60 millioner kroner i sommer, og ukraineren har siden nydt stor succes. I de seneste tre ligakampe er han således startet inde med to mål og to oplæg til følge.

Senest satte Dovbyk gang i Gironas comebacksejr over Villarreal onsdag aften med et hovedstødsmål tidligt i anden halvleg.

Den sejr sendte altså mandskabet alene på førstepladsen i Spaniens bedste række, La Liga, og det er for første gang i klubbens historie. Det meddeler Girona FC selv via sin hjemmeside.

Eventyret kan fortsætte i weekenden for Girona FC. Her tager cheftræner Michels mandskab imod ligaens nummer to, Real Madrid, på eget græs, og endnu en sejr vil altså øge deres forspring i toppen af tabellen.