• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Kenneth Jensen

Udpeger tidl SL-spiller som sommerens overraskelse

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere Superliga-spiller Abdul Mumin er sommerens store overraskelse, ifølge Marca.

Af Kenneth Jensen

Han gjorde det fint i Superligaen for FC Nordsjælland, men hans præstationer for Vitoria de Guimaraes i Portugal sikrede ham denne sommer et skifte til den bedste spanske række og Rayo Vallecano.

Stopperen, nu 24 år, har brugt sommeren på at rykke til La Liga, og ifølge det store spanske medie Marca var det sommerens største overraskelse, at klubben hentede ham.

- Abdul Mumin er sommerens største overraskelse i forhold til indkøb. Rayo satsede på en spiller, der har været på blokken i Premier League, Ligue 1 eller den tyrkiske Superliga.

- Det er en spiller, som Rayo har fulgt, siden han spillede i FC Nordsjælland, men det var hans gode præstationer i Vitoria de Guimaraes, der fik klubben til at købe ham, skriver Marca i en større artikel om Abdul Mumin, hvor det dog også bliver gjort klart, at han ikke taler spansk, og at man derfor "satser" lidt ved at hente ham.

Mumin kostede ifølge mediet 15 millioner kroner, og så går halvdelen af videresalget til Vitoria de Guimaraes, når han sælges videre.

Og mediet fortæller også, at der var kamp om ghaneseren, for også Galatasaray, Angers fra Frankrig og Bournemouth.

Men det blev altså Rayo Vallecano, der løb med spillerens signatur, og forventningerne er store til Abdul Mumin i Spanien, hvor det indtil videre er blevet til et enkelt indhop. 

Det var i sommeren 2020, at stopperen forlod FCN på en fri transfer.