Video : Tipsbladet
La Liga

Xavi drømmer: Vil have tidligere Superliga-spiller

Hvis Xavi kunne vælge en fra Napoli-holdet, der skulle tørne ud for Barcelona, så er der ingen tvivl.

Det står allerede klart, at Xavi stopper som cheftræner for Barcelona til sommer, men derfor kan han jo godt drømme om de spillere, som han gerne vil have på sit mandskab.

En af dem er den tidligere FC Nordsjælland-spiller Stanislav Lobotka. Det fortæller Barca-træneren ifølge catalanske Mundo Deportivo ved mandagens pressemøde før opgøret mod Napoli.

Her fik han fortalt, hvem fra modstanderholdet, han gerne ville have på sit hold, hvis han kunne vælge.

- Jeg kan lide Lobotka; han er god i opspillet og mister ikke bolden. Jeg vil gerne se ham i en klub som Barca, fortæller Xavi, som også fremhæver spillere som Politano, Kvaratskhelia og Osimhen fra deres offensiv.

Den første kamp i Champions League-ottendedelsfinalen i Napoli endte 1-1, og dermed er det helt åbent, når de skal mødes igen i Barcelona tirsdag aften. Forud for kampen har Xavi også en klar idé om, hvad der møder dem.

- Der er ingen favoritter, det er 50-50. Publikum må støtte os og tænke på, at stadion skal være som en trykkoger. Vi skal vise vores identitet og have personlighed, siger han og fortsætter:

- De har forbedret sig med en ny træner, de er mere dynamiske. Vi håndterer vigtige skader, men vi skal konkurrere. Vi var bedre end dem i Napoli og skal være bedre her, lyder det fra Xavi.

Førnævnte Lobotka spillede for FCN tilbage i perioden mellem 2015 og 2017, hvorefter han rykkede til Celta Vigo. I januar 2020 tog han videre til Napoli, som han senest vandt det italienske mesterskab med i sidste sæson.

I alt blev det til 62 kampe for Lobotka i Nordsjælland-trøjen, hvor han leverede ni assister.