Video : Tipsbladet
La Liga

Xavi og spanske medier falder i svime over ham

Andreas Christensen storspiller i ny rolle for FC Barcelona.

Andreas Christensen er fortid som midtstopper - i hvert fald for en stund.

Den danske stjernespiller er på det seneste blevet omskolet til defensiv midtbane i FC Barcelona, og 27-årige "AC" har vist særdeles lovende takter på Sergio Busquets gamle position.

Lørdag spillede danskeren 77 minutter og noterede sig for en assist, da Barcelona besejrede Getafe med 4-0. Efterfølgende høstede Andreas Christensen store roser fra Barca-træner Xavi Hernandez.

- Han spillede virkelig godt. Nøglen på hans position er at positionere sig godt defensivt, og det gør han rigtig godt. Jeg vil mene, at hans nye position er én af årsagerne til de forbedringer, vi har vist på det seneste, lød det fra Xavi på pressemødet efter 4-0-sejren.

De spanske medier synes at være enige med Barcelona-træneren.

Andreas Christensen høster således fine bedømmelser hos både El Mundo Deportvo og Sport - førstnævnte kalder danskeren "fantastisk".

- Efter en første halvleg frem og tilbage med mange afleveringer til siden, efterlod danskeren de 36.803 tilskuere målløse med sin fantastiske assist fra fløjen til Joao Felix' 2-0-mål. Han er en central midtbanespiller lige efter bogen, men pludselig var han også dåseåbner fra fløjen, og det var der ingen, der forventede at se. Fik velfortjent ros af Xavi efter udskiftningen, skriver El Mundo Deportivo.

Sport belønner danskeren med en af de højere karakterer på Barcelona-mandskabet.

- Hans selvtillid vokser på den nye position. Han gjorde det godt i starten med en masse simple afleveringer, og senere tog han et flot dybdeløb, som førte til Joao Felix' mål, lyder det fra avisen.

Opgøret mod Getafe var Andreas Christensens femte i træk som defensiv midtbane.