Video : Tipsbladet
Landshold

100 procent sikker: Jeg kan overtale Jürgen Klopp

Den tidligere amerikanske landsholdsmålmand Tim Howard har tænkt sig at flyve til Spanien for at overtale Jürgen Klopp til at blive landstræner for USA.

Efter en årrække med et intenst arbejdspres valgte Jürgen Klopp denne sommer at trække stikket i Liverpool. 

Den tyske stjernetræner forklarede med sin beslutning med udmattelse og understregede i samme ombæring, at han ville tage minimum ét sabbatår efter afskeden med Liverpool. 

Alligevel føler den tidligere Everton- og Manchester United-målmand Tim Howard sig nu 100 procent sikker på, at han kan overtale Jürgen Klopp til at overtage jobbet som landstræner for USA. 

USA røg for et par dage siden ud af Copa America allerede i gruppespillet, og i en klumme for Daily Mail skriver Tim Howard nu, at han er villig til at gøre alt for at hjælpe sit land tilbage på ret kurs. 

- Efter skuffelsen ved Copa America, efter at USA tabte til Uruguay og røg ud i gruppespillet, vil jeg personligt flyve til Spanien (hvor Klopp bor nu, red.). Jeg mener det, skriver Tim Howard og fortsætter: 

- Jeg er med på, at Klopp kun har været på pension et par uger, og jeg ved, at han ønsker en pause. Men hvis vi kan sidde og snakke i hans villa i Spanien, så tror jeg, at jeg kan lokke ham herover. 100 procent. 

- Pengene er der utvivlsomt. Så mit pitch er simpelt: Han vil få en gruppe unge spillere, som kan spille progressiv, fremadrettet fodbold - præcis ligesom hans Liverpool-hold. Og om to år kan han tage til den største VM-slutrunde i historien. 

Tim Howard peger på, at jobbet som landstræner vil være mindre krævende end et klubhold, fordi Jürgen Klopp ikke skal ud på træningsbanen hver dag. Derudover er USA som værtsnation allerede automatisk kvalificeret til VM i 2026. 

Tim Howard peger i sin klumme også på, at det amerikanske fodboldforbund er nødt til at drømme stort, hvis man vælger at fyre den nuværende landstræner Gregg Berhalter efter den skuffende Copa America-slutrunde, hvor USA også tabte til Panama, der har dansk-spanske Thomas Christiansen som landstræner.