• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Åge Hareide slår fast: Jeg er færdig med at være sur

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Åge Hareide har flere gange kritiseret DBU for timingen af Kasper Hjulmands ansættelse, men han gider ikke gå rundt og være bitter.

Af Ole Hoffskov

Det var ikke nødvendigt med en psykologisk baggrund for at regne ud, at det bestemt ikke behagede Åge Hareide, at DBU valgte at pege på Kasper Hjulmand som kommende landstræner, mens nordmanden stadig var ansat, men fortid er fortid, og Hareide er videre i livet. Det fastslår han i et stort interview med Politiken.

Åge Hareide skulle denne sommer have stået i spidsen for Danmark til EM, og det skulle have været hans svanesang som landstræner, men det satte udbruddet af coronavirus som bekendt en brat stopper for, og nu er han allerede fortid i jobbet, mens Kasper Hjulmand så småt har taget over.

Læs også:Medie: Åge Hareide topper listen i Rosenborg BK

En på alle måder trist afslutning for nordmanden, der dog har valgt at tage de positive briller på, når han ser tilbage på de fire år som landstræner. Også i forhold til DBU-ledelsen.

- DBU har selvfølgelig ret til at træffe det valg at finde på noget andet, når kontrakten med en træner løber ud. Det kan du ikke sætte dig og være sur over. Du kan være sur over tidspunktet og måden, det blev håndteret på, men det er jeg færdig med. Jeg har altid været god til at lægge ting bag mig. Det tror jeg, man er nødt til at kunne som træner. Hvis du får skyldfølelse - og det får du i jobbet - må du lægge den hurtigt bag dig og se fremad, siger Åge Hareide til Politiken.

Læs også:Tidligere profil: Håber, Åge Hareide bliver træner i Rosenborg

Den tidligere landstræner fastslår i samme interview, at han gerne vil have et nyt trænerjob, og i sidste uge blev Åge Hareide sat i forbindelse med Norges største klub Rosenborg, hvor han tidligere har været på lønningslisten.

66-årige Åge Hareide er for nyligt blevet opereret i knæet, og han har givet udtryk for, at han ikke er klar til et nyt trænerjob før til efteråret. 

Læs også:Hareide tror på Eriksen-succes i Inter: Han kan løse alt

Læs også:Hareide hylder Hjulmand: Danmark har fået en fantastisk landstræner

Læs også:Åge Hareide om mulig afskedskamp: Man ved aldrig

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus