• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Arsenal-angriber valgte Danmark for sin fars skyld

Foto: Getty Images

Han er blevet sammenlignet med Nicklas Bendtner, og hans store drøm er da også at slå igennem på Arsenals førstehold. I første omgang venter der en mulig debut for Danmarks U21-landshold for Mika Biereth, der har valgt at tørne ud for Danmark for at gøre sin far stolt.

Af Lars Gram-Hanssen

Han har boet i London hele sit liv, men på fredag kan han få sin debut på Danmarks U21-landshold. 

Mika Biereth, der i denne sæson er udlejet fra Arsenal til hollandske RKC Waalwijk, tog beslutningen om at tørne ud for Danmark sidste år. 

- Min far er dansk - han er halvt dansk og halvt tysk - og min mor er bosnier. Så jeg er en god lille blanding. Jeg besluttede mig for at spille for Danmark sidste sommer, hvor jeg spillede et par kampe for U19-holdet, og nu er jeg her med U21-holdet, lyder det over en videoforbindelse fra den 20-årige Biereth, der i øjeblikket opholder sig i Tyrkiet med resten af U21-landsholdet. 

Med sin opvækst i England havde Biereth dermed mulighed for at vælge mellem flere landshold, men forholdet til faderen betød, at valget faldt på Danmark. 

- Situationen var den, at jeg føler den samme tilknytning til alle landene. Så det var ikke sådan, at ét land trak mere i mig. Men jeg tror, at mit forhold til min far fik betydning. Det var ham, der fik mig i gang med at spille fodbold, så jeg ville gerne gøre ham stolt, forklarer Mika Biereth. 

- Jeg er født i London, og jeg har boet i London hele mit liv. Min far er dansker, og han boede der indtil for omtrent 20 år siden. Han flyttede over til London, da han var i tyverne, men min farfar og farmor bor stadig i Danmark. Jeg vil ikke sige, at jeg besøger dem hvert år, men jeg besøger dem jævnligt. 

Selvom Mika Biereth har boet i England hele livet, så har angriberen haft flere danske traditioner i sin opvækst i London. 

- Vores hjem er meget europæisk, der er ikke så mange engelske traditioner. Men i forhold til danske ting, så danser vi for eksempel stadig rundt om træet til jul, og den slags. 

Sammenlignet med Bendtner
Tilbage i oktober blev Mika Biereth dobbelt målscorer i en ligakamp mod Groningen, men derudover har lejeopholdet i Holland været udfordret af en række forskellige skader, der har begrænset spilletiden betragteligt. 

Biereth var for nyligt tilbage på Arsenals træningsanlæg for at få nogle injektioner, og her talte danskeren blandt andet med en af førsteholdets store stjerner. 

- Jeg talte med flere af de unge spillere, da jeg vendte tilbage til Colney på grund af min skade. Bukayo (Saka, red.) spurgte mig om, hvordan det er at være udlejet, lyder det fra Biereth. 

Mika Biereth har scoret 12 mål i 26 kampe for Arsenals U21-hold, og den unge dansker er ikke i tvivl om, hvad hans ambition er.

- Ambitionen er at spille regelmæssigt på førsteholdet i Arsenal. I sommer besluttede vi, at det ville være bedst for mig at blive udlejet og noget erfaring, og så vende tilbage til sommer og tage den derfra. Og det er stadig planen. Mit mål og min ambition er at blive førsteholdsspiller i Arsenal, lyder det fra Mika Biereth. 

Arsenal har tidligere haft en anden dansk angriber i Nicklas Bendtner, og Mika Biereth har selv bemærket, at fans har sammenlignet ham med den tidligere danske landsholdsstjerne. 

- Jeg har set online, at der er nogle ting og nogle sammenligninger. Han var faktisk på træningsbanen i Colney (Arsenals træningsanlæg, red.) sidste år - jeg tror, at de filmede en dokumentarfilm. Vi talte lidt sammen der. Men jeg vil sige, at jeg tager ikke selv sammenligningerne alt for seriøst, siger Mika Biereth. 

Mika Biereth kan få sin debut for Danmarks U21-landshold på fredag, hvor der venter en venskabskamp mod Ukraine i Tyrkiet.