Landshold Victor Risager

Barca afslører: Braithwaite tilbage på landsholdet

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite er ifølge FC Barcelona blevet udtaget til det danske landsholds kommende kampe.

Af Victor Risager

Kasper Hjulmand udtager tirsdag landsholdstruppen til Nations League-kampene mod Frankrig, Østrig og Kroatien i starten af juni, og her vil Martin Braithwaite tilsyneladende gøre comeback på landsholdet.

I hvert fald oplyser FC Barcelona på sin hjemmeside, at Braithwaite er blevet udtaget til det danske landshold.

FC Barcelona skal nemlig spille en venskabskamp i Australien mod et såkaldt all star-hold fra den australske liga senere på ugen. Men det bliver altså uden Martin Braithwaite, der er blevet hjemme, fordi han skal med landsholdet, lyder det fra storklubben. 

I den seneste landskampspause var Braithwaite ellers ikke med i Danmarks trup.

Dengang forklarede Hjulmand det blandt andet med, at angriberen havde været ude med en længerevarende skade og ikke havde fået meget spilletid for FC Barcelona, hvorfor det var for tidligt at udtage ham.

Braithwaite har dog heller ikke spilet for FC Barcelona siden, men Hjulmand har over for TV2 SPORT varslet, at han kan slække på sit princip om, at man skal spille på klubplan for at være aktuel til landsholdet. 

- Man vil nok se et par spillere, hvor man tænker, at hvis ikke der var VM i november, så havde de ikke været med i den her lejr, sagde Kasper Hjulmand til TV2 SPORT i weekenden. 

Martin Braithwaite, 30 år, har i alt spillet 22 minutter for FC Barcelona i 2022, fordelt på et indhop i en pokalkamp i januar og en ligakamp i marts.